Hírek Makó

Ingyen gyógyulhatnak a makóiak a Hagymatikumban

Fáj a lába, a térde, a háta, a karja vagy fájnak az ízületei és Makó él? Miért szenved, ha a Hagymatikumban ingyen is gyógyulhat! Az önrészt a város fizeti Ön helyett is. Fotó: hagymatikum.hu

MH-Makó

Ne a csodára várjon, hiszen a Hagymatikum Gyógyfürdőben minden állandó lakcímmel rendelkező helybélinek lehetősége van arra, hogy ingyenesen gyógyuljon, illetve vegyen részt az egészségmegőrző kezelésekben. Ugyanis az érvényes magyar betegbiztosítással, azaz TAJ-kártyával rendelkezők (és a nyugdíjasoké mind érvényes) térítésmentesen vehetik igénybe a fürdőorvosi ellátást. A kezelések önrészét ugyanis a makói önkormányzat fizeti ki helyettük. Így az érdeklődők egészségük megőrzése, vagy állapotuk javítása érdekében vehetnek részt az iszapos, a gyógymasszázs vagy a víz alatti gyógytorna kezeléseken.

navigate_before
navigate_next

Hogy ezért mit kell tenni? Hát szinte semmit, azaz ha már rendelkezik korábbi, reumatológus által kiadott leletekkel, csak fel kell keresnie a fürdő orvosait! Ha nincsenek leletei, először a háziorvoshoz kell elballagni, kerékpározni vagy autózni, aki beutalót állít ki a panaszok alapján az ortopédiára, reumatológiára, rehabilitációra!

A felírt vénnyel időpontot kell egyeztetnie a kezelésekről a gyógyászati recepción (minden hétköznap 08:00 – 18:00). Ehhez feltétlenül vinni kell a kezelést elrendelő vényen kívül a személyi igazolványt, lakcímkártyát és a TAJ-kártyáját. Azután már csak élvezni kell a kezeléseket a megjelölt időpontokban tartandó fürdőkúrán. Önnek nem kerül plusz összegbe, de az egészsége meghálálja a panaszok enyhülésével, vagy a problémák megelőzésével.

További információk a Hagymatikum honlapján vagy a fürdő gyógyászati recepcióján kaphatók.

2 Responses

  1. Kérdésem az lenne miért csak a makóiaknak ingyenes. A fürdőt makó kistérség pályázat segítségével építették. Hol van az ingyenes kezeléseknél a kistérség???

    1. Tisztelt Olvasónk!
      A Makói Járás kistelepülésein a helyi képviselő-testület dönt, hogy támogatja-e ugyanígy a Hagymatikumban való gyógykezeléseket. Kérem, keresse fel a lakóhelye szerinti polgármesteri hivatalt, ahol megmondják, hogy a község (illetve Csanádpalota városa) támogatja-e azt.

Comments are closed.