Hírek Térség

Csanádpalotán is sikerrel működött a mobil Kormányablak

Sikeres volt a Makói Járásban a Csongrád Megyei Kormányhivatal Kormányablak kisbusza: a legtöbb településen egymást váltották az emberek az ügyintézésben. Főleg személyigazolvány és lakcímkártya igénylése miatt intézkedtek.

Gajáta Fanni – Csanádpalota

A Csongrád Megyei Kormányhivatal az egyetlen az országban, amely saját Kormányablak kisbusszal rendelkezik, így az egész megyében számos roadshowt tudnak indítani. A járműben minden olyan ügyet el lehet intézni, amelyet a Kormányablakokban is. Lakatos-Tóth Andor, a Makói Járási Hivatal hivatalvezető helyettese elmondta, sokan személyigazolvány, lakcímkártya és ügyfélkapu azonosító igénylése miatt érkeznek a kisbuszhoz.

– Az elmúlt négy napban, hat helyszínen szolgáltuk ki az ügyfeleket. Ez összesen 216 embert jelentett Pitvaroson, Kiszomboron, Apátfalván, Magyarcsanádon. Jövő héten az óföldeáki idősek otthonába települünk ki. Azt tervezzük, hogy azokra a településekre, ahová nem jutottunk el a járásban, még szeptember végéig szervezünk egy roadshowt, így a legkisebb településeken is megjelenik a kisbusz – fogalmazott a hivatalvezető helyettes.

Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester is örömmel vette, hogy a kisbusznál nemhogy csökken a várakozási sor, hanem egyre többen érkeznek ügyet intézni. Elmondta, a csanádpalotaiaknak Makóra vagy Mezőhegyesre kell menniük, ha a Kormányablaknál van jelenésük.

– Nagyon szeretnénk, ha a továbbiakban lehetőség lenne, hogy rendszeresen megjelenjen ez a kisbusz, de nyilvánvalóan ez attól is függ, hogy hányan vették igénybe az első alkalommal a szolgáltatást – magyarázta a polgármester. Hozzátette: az időközi választásokon felmerült egy állandó Kormányablak kialakítása is.

Baranyi Lászlónak is nagy könnyebbség volt, hogy helybe jött a Kormányablak, ugyanis ha ügyet kell intéznie, mindenképpen autót kell bérelnie, hogy elmenjen Makóra vagy Mezőhegyesre. A kisbuszba sem volt nehéz bemennie, ugyanis akadálymentesített a jármű.

– Személyigazolványt jöttem intézni, ugyanis nemsokára le fog járni és megelőzöm a bajt. Sokkal jobb, hogy most itt van a jármű, örülök neki, hogy házhoz jött. Már csak abban reménykedek, hogy most azonnal megkapom az igazolványt – mondta az idős férfi.

Lakatos-Tóth Andortól megtudtuk, az igazolványtól függ, hogy kiküldik postán vagy személyesen kell átvenni a plasztikkártyát. A személyigazolványért be kell fáradni a legközelebbi Kormányablakhoz.