Makó Térség

Ne tolongjon: már fel is függesztették a nagygépcsere programot

Délelőtt 9-kor nyílt meg a pályázati lehetőség délután 1-re már fel is függesztették a háztartási nagygépcsere dél-alföldi pályázati lehetőségét, miután 9000 pályázat érkezett be – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

MH-MTI

Az Otthon Melege Program háztartási nagygépcsere alprogramjára a dél-alföldi régióból ma reggeltől lehetett pályázni vissza nem térítendő támogatásra hűtőszekrények, fagyasztószekrények, fagyasztóládák és mosógépek energia megtakarítást eredményező cseréjére. A pályázati portálon beérkezett igénylések száma már meghaladta a 9900-at – közölte az NFM. Eddig a észak-alföldi régióban zajlott le, ahol ugyancsak az indulás napján függesztették fel a pályázást. Ott közel 6000 kérelem érkezett. A pályázatbenyújtás legközelebb az észak-magyarországi régióban nyílik meg, augusztus 14-én, hétfőn reggel 8 órakor.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatások felhasználásával jelentősen javulhat a lakossági energia-felhasználás hatékonysága, csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás, mindez nagymértékben hozzájárul a hazai klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez.