Hírek Makó

Kikotorták a Nagyér-csatornát

Ahogy már korábban is írtuk: nemcsak a Vertán-telepiek, hanem a belvárosban élők is szenvednek a Nagyér-csatorna bűzétől. A szemetes-iszapos csatornát kitisztították.

Gajáta Fanni – Makó

50 millió forint kellene ahhoz, hogy a Nagyér-csatorna 1040 méter hosszan le legyen fedve. Erre azonban a 2017-es költségvetésből nem tud áldozni a városvezetés, így maradt a csatorna tisztítása. Ezzel a munkával már végzett is az a vállalkozó.

Jelenleg a Kórház és Liliom utca között útszakaszt lezárták, ugyanis oda húzták ki a csatorna alján lévő hordalékot. Az önkormányzat tájékoztatása szerint ezt akkor szállítják el, ha az iszap megszáradt. A lakók szerint, az egy hétig tartó munka alatt az átlagosnál büdösebb volt a csatorna, azonban ez átmeneti volt.

navigate_before
navigate_next

Az önkormányzattól megtudtuk, a tisztítás akkor ér a végére, ha a kitermelt meddőt is elszállították. A Nagyér-csatorna kotrását attól függően végzik el, hogy mennyi üledék rakódott le.

– A kitermelt anyag összetétele: kotrási meddő és zöld hulladék. A két anyagra vonatkozóan más-más szabályok vonatkoznak, így ezeket külön kezeljük és helyezzük el – tudtuk meg a városvezetéstől.