Kék hírek Térség

Kirabolta a kiskorúakat, megverte a hajléktalanokat

Három vele együtt vele italozó hajléktalant bántalmazott, majd alig két hét múlva két kiskorút rabolt ki ugyanaz a hat alkalommal büntetett férfi. A rendőrök már az első eset után elfogták, de elengedték, most az ügyészség indítványozta előzetes letartóztatását. A kép illusztráció.

MH-kék hírek

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bírónak, hogy rendelje el előzetes letartóztatását annak a helybeli férfinak, aki két kiskorút rabolt ki, valamint hajléktalanokat is bántalmazott.

A megalapozott gyanú szerint a férfi ez év júliusának közepén az éjjeli órákban Hódmezővásárhelyen tettleg bántalmazta a vele addig együtt italozó három hajléktalan sértettet, akik 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A rendőrség másnap gyanúsítottként hallgatta ki a férfit garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt.

Augusztus 7-én a férfi az egyik benzinkút melletti kerékpárúton megállított két 14. életévét be nem töltött fiatalt, akiktől pénzt kért cigarettára. Az egyik kiskorú 20 forintot ajánlott fel, de a gyanúsított ezt visszautasította, és megfenyegette a sértetteket, hogy átkutatja a táskájukat és ruházatukat és ha pénzt talál náluk megveri őket. Ennek hatására az egyik sértett 200 forintot akart adni a férfinak, aki azonban észlelte, hogy több pénz is van a pénztárcában, ezért erőszakkal elvette azt a benne levő 2000 forinttal együtt.

A rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a korábban már hat alkalommal büntetett és különös visszaesőnek minősülő férfi előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója dönt – közölte az ügyészség.