Galéria Makó Színes

A bűnmegelőzésről tanultak a makói gyerekek

A Makói Pótnagyik Táborába minden héten ellátogattak a makói rendőrkapitányság munkatársai. Az utolsó alkalommal a bűnmegelőzésről és a nyár veszélyeiről is szó esett.

Gajáta Fanni – Makó

A nyár veszélyforrásairól is beszéltek ma délelőtt a táborozó gyerekekkel a makói rendőrkapitányság munkatársai. A biztonságos közlekedés mellett szó esett a strandolás és fürdőzés veszélyeiről is. Amíg a gyerekekkel ezeket tárgyalták meg, a Makovecz téren bemutatkozott a mobil bűnmegelőzési kisbusz, amely több funkciós is. Elek Gábor, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztály vagyonvédelmi előadója elmondta, a kisbuszban tárgyaló, hűtő és internet is van. Ilyen jármű három van az országban, az egyik pont Szegeden.

– Két fontos programunk van: az egyik a BikeSafe, amely a kerékpárosok védelmére készült. Akik regisztrálni szeretnék a kerékpárjukat, azok megtehetik a rendőrkapitányságon vagy a mobil kisbuszban. A regisztráció után a rendszerbe kerül a kétkerekű fényképe is. A másik a Házhoz megyünk programunk, amelyben vagyonvédelmi tanácsokat adunk és zz ehhez szükséges eszközök beszerzésében tudunk segíteni – fogalmazott Elek Gábor.

A gyerekek érdeklődve figyelték az előadásokat és az információkat. Sokan ügyesen is tudtak egy-egy kérdésre válaszolni. Palkovics Krisztofer testvéreivel is többször jelentkeztek, hogy válaszoljanak. A három testvér már visszatérők a Pótnagyik Táborába, az első alkalom óta részt vesznek benne.

navigate_before
navigate_next

– Nagyon jó itt lenni, sokat játszunk és barátkozunk is. Itt nem unatkozunk, és kint vagyunk a levegőn is – árulta el a 12 éves kisfiú. – Sok mindent tanultunk, például, hogy ne bicajozzunk ész nélkül, s ha baj van, akkor hívjuk a 112.