Hazaengedték a szombati kazános műszak dolgozóit a gumigyárból, s a vasárnap délutáni műszaknak sem kellett felvennie a munkát. A szakszervezet a továbbiakról ma egyeztet a cégvezetéssel.

MH-Makó

Műszakokat törölt a nagy melegben a gumigyári dolgozók érdekében, igaz ehhez pénteken az ott dolgozóknak az elviselhetetlen hőség miatt fel kellett függeszteniük a munkát. Az üzemrészben ugyanis a 150 fokos volt a kazán fala, s a belélegzett forró levegő fájdalmat okozott a tüdőben – számoltak be róla a műszak dolgozói. Közülük többen rosszul lettek, a mentőket is ki kellett hívni hozzájuk.

A makói szakszervezet közvetíteni kívánt a dolgozók és a munkáltató között, de eleinte sajnos sikertelenül.

Aztán szombat délután – a pénteki és a szombat délelőtti eseményeket hatására és a dolgozók nyomására – a cég vezetése döntött arról, hogy az aznap délutános kazános műszak hazamehet, s vasárnapi délutános műszaknak nem kellett felvenni a munkát. A dolgozókat pedig nem érheti hátrányos jogkövetkezmény.

A szakszervezet és a gyárvezetés között a további kérdésekben ma folytatódnak az egyeztetések – közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szövetsége.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest