Megkezdődtek a munkálatok a Justh Gyula u. 23. szám alatt. Az újvárosi rendelő felújítására nettó 33 millió 250 ezer forintot fordít a város. Várhatóan decemberre elkészül a munkával a kivitelező.

Gajáta Fanni – Makó

A makói körzeti orvosi rendelők fenntartása az önkormányzat feladata, ezért választási ígéretükhöz híven az újvárosi és a Kálvin utcai orvosi rendelők is megújulnak. Elsőként a Justh Gyula u. 23. szám alatt található épületet korszerűsítik. A makói Sapi-Vill Bt.-nek 5 hónapja van a munkálatok elvégzésére, azonban sokkal hamarabb elkészülhetnek.

– Jelenleg az áramtalanítással foglalkozunk, ezt követően a gépészetet bontjuk vissza, a nyílászárókat cseréljük, majd a külső hőszigetelés visszabontását követően kezdjük meg az építési munkálatokat, mint például a villany újracsövesítése, dobozolása, majd a burkolási és festési feladatok – fogalmazott Mészáros István, a Sapi-Vill Bt. ügyvezető igazgatója.

Kádár József képviselő szerint az épület akár 40 éves is lehet, s egykor gyerekként is ebbe a körzeti rendelőbe járt. Több százan járnak az újvárosi rendelőben praktizáló orvosokhoz. S hogy mi újul meg az épületben, hallgassa meg a képviselőtől!

Hadik György önkormányzati képviselő elmondta, közel 20 év hiányát pótolja a városvezetés azzal, hogy közel 50 millió forintot fordítanak a körzeti orvosi rendelők felújítására. Kiemelte, a DK aláírás gyűjtése nem pótolja a hiányosságokat, azonban az erkölcsi támogatást köszönik, de nincs rá szükség. A képviselő úgy véli, az egészségügyből nem lehet politikai harcteret kialakítani.


Már zajlik a rendelés az egykori bölcsőde épületében.

– Itt dolgozni kell a betegeket egészségéért, s nem csatározni – tette hozzá a képviselő.

Az újvárosi orvosi rendelő jelenleg Justh Gyula u. 32. szám alatt, az egykori bölcsőde épületében működik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest