Makó Színes

Műhelyben terem a jó makói textilhagyma

Legalábbis ez derült ki a mai makói kézműves piacon, melyen 12 helybéli és környékbeli termelő mutatta meg, mivel foglalkozik.

Korom András – Makó

A Hagymatikum főbejárata melletti hűvösben mutatják be ma este 9-ig változatos termékeit a helyi kézművesek, iparosok. Van itt minden a helyi fazekas különleges cserépvirág lampionjától, a levendulaolajon át a műhelyben varrt textil vörös-, lila- és fokhagymáig.

Az utóbbiakat Némethné Koczka Edit, a helyi foltvarró egyesület elnöke készíti és kínálta az egyik standon.

A levendulaolajat Pannonhalmán préselik Makón termett levendulából. Mint megtudtuk, 300 mázsából 6 liternyi olajat sajtolnak.

navigate_before
navigate_next

– A makói kézművesek ezelőtt két héttel kerestek meg, hogy szeretnének egy kézművespiacot Makón, hiszen több környező településeken működnek ilyenek – többek közt Vásárhelyen és Szegeden. Szeretnénk, ha szeptemberben és októberben is működne ez, s gondolkozunk, hogy majdani rosszabb időben hol kaphatna mindez fedett helyet, mert nem szeretnénk, ha ez a téli időszakra megszűnne – mondta Barna Gábor, a városmarketing iroda vezetője. Hozzátette: szeretnék, ha ez a piac az év mind a tizenkét hónapjában működne, ha a kézművesek is elégedettek leszek vele.