Hírek Makó

Beszüntették a munkát a gumigyár kazánosai

Beszüntették a munkát a kazánház dolgozói a Continental makói gyárában, miután többen rosszul lettek a hőségben. A cégvezetés szerint a nagy melegben maximálisan figyelnek a munkakörülményekre, az előre be nem jelentett akció szerintük jogellenes és kárt okoz.

MH-Makó

Előre be nem jelentett munkabeszüntetésbe léptek tegnap a hatalmas forróság miatt a makói gumigyár kazánházának dolgozói. A Délmagyar információi szerint többen rosszul lettek, s olyan is akadt akinek vérezni kezdett az orra. A kazán fala 150 fokos, s a belélegzett forró levegő fájdalmat okozott a tüdőben.

A szakszervezet a tarthatatlan helyzet miatt megpróbált közvetíteni a dolgozók és a cégvezetés között, de nem jártak sikerrel. A gyár a dolgozóknak védőitalt biztosít, azok klimatizált pihenőhelyen óránként 10 perc szünetet tarthatnak, de műszak közben tusolni is lehet. A kazánosoknak ezenkívül – beosztástól függően – kifizetve elengedtek 1-2 műszakot. Csökkentették a műszakok számát csak a kiszállításokhoz feltétlenül szükségeseket rendelték csak el, a többit későbbre halasztották. A cégvezetés szerint az előre be nem jelentett munkabeszüntetés jogellenes, komoly kockázatot és kárt okozhat a munkaadó számára. 

Székely Tamás, a vegyipari dolgozók szakszervezete elnöke portálunknak elmondta, a gumigyárban nem sztrájkolnak a dolgozók, hanem munkabeszüntetéssel tiltakoztak az embertelen munkakörülmények, s az egészségre veszélyes állapotok kialakulása miatt.

A makói ContitechFluid Automotive Hungária Kft-re, azaz a gumigyárra az utóbbi időben rájár a rúd. A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szövetsége nemrégiben a megyei kormányhivatalnál tett feljelentést a túlóra pótlékok miatt, majd az ombudsmanhoz fordult, mert a gumigyári biztonsági őrök fotózgatták a dohányzó dolgozókat.

11 Responses

  1. Mocskossag amit művelnek a dolgozókkal ez már bűncselekmény

  2. IGAZA VAN A DOLGOZÓKNAK MÁR KIBÍRHATATLAN A HŐSÉG MÉG ASZOBÁBA IS EMBERTELEN ELISMERÉSSELFELELNEK A VEZETŐK A DOLGOZOK VÉLEMÉNYÉRE ÁLLJON A FŐNÖKSÉS ODA DOLGOZNI PRÓBÁLJA MEG NE AKLÍMÁS IRODÁBÓL DIRIGÁJON UTÁNNA VÉLEMÉNYEZZEN NEM FENYEGETNI KELLA DOLGOZÓZ MERT Ő IS EMBER A FŐNÓKSÉGRE SINCS SZÜKSÉG HA KI BUKNAK A DOLGOZÓK ELISMERÉSSEL LEGYENEK ÍRÁNTUK MERT MINDEN DÍCSÉRET MEG ILLETI A DOLGOZOKAT ÜDVÖZLETTEL BIHARI JÓZSEFNÉ

  3. Nem csak a kazánosokra kellenne gondolni,azok akik a kazán mellett dolgoznak épp olyan melegük van mint a kazánon.”Meleg” vizet adnak,a 10perces óránkénti szünetet nem kapják meg ,mert a termelést nem lehet leállítani,senki nem figyel az adott munka végzésre míg a szerencsétlen dolgozó a 10percét kivenné.Igy persze nem tud pihenni.Embertelen,gusztustalan amit művelnek.

  4. Semmi sem igaz amit a cégvezetés állít! Megint a dolgozók a szar szemét népség! Nézzenek végre körül bent! Nem a munkával van baj hanem a körülményekkel! Ma 43 fokkal zártuk a műszakot!

  5. Én is ott dolgozom, csak nem a kazánnál. Nincsenek itt figyelemmel az emberre. Forró gőz, párolgó hígító a stemplin. Semmi emberség a cég egész területén. Még hogy zuhanyozhatnak? Időre jön le a kazán, se tízperces szünet, se zuhany!!!! Hazudnak, mint a vízfolyàs. Őket kéne ide állítani!!

  6. Sok -sok éve az a tapasztalatom a cégnél, hogy a dolgózóit nem becsülik, nem tisztelik meg eléggé ,mint ahogy elvárná az ember .A főnőkök” felsőbbrendű lénynek tartják magukat, lenézik a dolgozókat.. pedig mi tartjuk fenn a gyárat.. Sajnos sok főnőkünknek nincs meg a kellő iskolai végzettsége és szakmai tudása csak főnőki beosztásban van.

  7. Sok -sok éve dolgozom a gyárban. Nem tisztelik nem becsülik meg a dolgozókat,holott mi vagyunk, akik fenntartjuk a gyárat. A főnökök” felsőbbrendű lénynek tartják magukat. Soknak nincs meg a megfelelő”” “”””””””””iskolai végzettsége és “””””szakmai tudása!!!!!!! “”””””””

  8. A viz ihatatlan, hasmenést okoz.Sima érettségivel is alkalmaznak felső vezetőket, akik úgy beszélnek az emberrel néha mint a kutyákkal. Állatoknak, robotoknak nézik a dolgozókat.
    Az a baj, hogy csak a számok érdeklik őket semmi más.Megnézném az arcukat mikor ezeket a véleményeket olvassák.Sógor koma jóbarát kerül jobb poziciókba, kik persze nem értenek ahhoz amit csinálnak.Magyar mentalitás ez sajnos.Kétszinű társaság.Igen a fejétől bűzlik a hal!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.