Színes Térség

A gőzgombóc volt a kedvenc a nagylaki falunapon

Hiába volt a forróság a palacsinta és a gőzgombóc volt a legnépszerűbb finomság a Nagylaki Falunapok mai záró napján, melyen a község legjeit is köszöntötték.

Korom András – Nagylak

Az egészség és a sportnap után ma ama délelőtt ünnepi testületi ülésen köszöntötték a falu legjeit, a Nagylaki Falunapok alkalmából.

Ezen Locskai Zoltán polgármester köszöntötte a legifjabb falubelit, Lole Evelint, akit édesanyja a karjában vitte fel a színpadra, majd a község korelnökeit – a 90 éves Juhász Ferencné But Máriát, a 94 éves Csontos Pált és a 96 esztendős Trembeczky István – kapott ajándékozták meg, így. 50 éves házassági évfordulójuk alkalmából köszöntötték: Hegedűs Sándort és Kurunczi Teréziát, Trencsényi Józsefet és Nagy Máriát, valamint Keló Pál Zoltánt és Stefanik Máriát. Nemrég ünnepelte gyémántlakodalmát Galgóczi István és Gurmai Eszter, illetve Suslák Mihály és Inokai Mária. A jeles évfordulósokat szintén köszöntötték. Trembeczky Károly, a Nagylakért Alapítvány alapítója jutalomban részesítette Nagy Ágnes Evelint, Varga Dórát, Varga Zoltánt és Patai Zsófiát, akik diákként értek el szép eredményeket.

navigate_before
navigate_next

A délután már a könnyed szórakozásé volt, mazsorettekkel, Maksa Zoltán humoristával, gyermekszínházzal, a reggeli ébresztő után délután is fellépő zenészekkel. Az Apátfalvi Hagyományőrzők, az ALDAS együttes táncháza, mesejáték, a SALASAN szlovák néptánccsoport és a mazsorettek fellépése a Cairo együttes és lapzártánk után a Foky mulatós, majd az utcabál zárja a programsorozatot.

Délután egyébként a 41 fokos hőség ellenére a palacsinta és a gőzgombóc volt a sláger, az művelődési ház udvarán hosszú sorban álltak a népek mindkét finomságért.

Hallgassa meg, Locskai Zoltán polgármestert: