Színes Térség

Diána és Gergő egy napra összeházasodtak

Baranyi Diána és Mari Gergő valóban egy pár, de ma este nem az igazi esküvőjüket tartották, hanem a XVIII. Csanádpalotai lakodalmas főszereplői voltak.

Korom András – Csanádpalota

Nagyszerűnek és látványosnak bizonyult ma késő délután a Csanádpalotai lakodalmas, hiszen igazi vőfény kérte ki a vőlegény, majd a menyasszonyt, majd a nászmenet ment egy kisebb kört gyalog hujjogatva és zenészekkel a városházi tömb körül, hogy megérkezzenek a főtérre, ahol Bodzás István, a Dér iskola tanára az anyakönyvvezető bőrébe bújva adtak össze egy napra Baranyi Diánát és Mari Gergőt.

navigate_before
navigate_next

Az ifjú pár a valóságban is összetartozik, de azt még nem tudták megmondani, hogy mikor lesz az igazi esküvőjük. A szertartáshoz épp úgy hozzátartozott, a menyasszony két pisztollyal is felszerelkezett tanúja (aki egy évtizeddel ezelőtt maga is belebújt a lakodalmas vőlegénye bőrébe), a jó házasság titkát rejtő 30-30 pont a menyasszonynak és a vőlegénynek, az “anyakönyv” aláírása a pezsgővel való koccintás, a mobiltelefon csere, a szülők virágos köszöntése, a menyasszonyi csokor hátradobása és a gyerekeknek szórt cukorkák is.

Így muzsikált menet közben a lakodalmi zenekar:

Aztán a lakodalmi menet elindult a lakodalmi sátorhoz, hogy ott lovaskocsiba szállva tegyenek még egy kört a városban. Kellett is a pihenés, hiszen éjfélkor a menyasszonytáncban alaposan megforgatják még az ifi asszonyt.