Hírek Makó Sport

25 csapat és extrém hőség a Hagymatikum sportnapján

Közel negyven fokban küzdöttek a négy strand sportágban a csapatok. Nem csak egymással, hanem a meleggel is meggyűlt a bajuk a sportolóknak.

Nagy Szabolcs – Makó

– Sajnos megnehezítette a dolgunkat a hőség – mondja Molnár Balázs, aki csapatával strandfociban nevezett a fürdő sportnapjára. Összeszokott csapattal jöttek, de ez most kevés volt a győzelemhez.

– Régóta ismerjük egymást ezen a versenyen is voltunk már többször. Bár győzni még nem sikerült, de második-harmadik helyet el szoktunk érni. Most két győzelem mellé becsúszott két vereség is, nem volt szerencsénk – értékelte teljesítményüket Balázs.

A mostani sportnapra összesen 25 csapat nevezett, a júliusi létszámnál ez kevesebb, ennek oka is valószínűleg a nagy meleg, illetve hogy a rendszeresen járók közül sokan mostanra időzítették a nyaralást, mondja a Hagymatikum sportszervezője.

– Hatalmas küzdelmek vannak, egymással meg a hőséggel is, de jó a hangulat. A sportolók is tisztában vannak vele, de mi is fokozottan figyelünk most a folyadék és kalória utánpótlásra. Vissza kell pótolni az ásványi anyagokat, hogy estére ne legyenek izomgörcsök. Illetve ha már strandon vagyunk, akkor a felhevült testet nem árt ilyenkor is lehűteni tusolással, lehetőleg minél többször – tudtuk meg Kovács Gábortól.

A sportnap mellett délután rendőrségi bemutató is lesz a fürdőben, amellyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy lehetőleg minél kevesebb értéket hagyjunk látható helyen a kocsiban nyaraláskor. Így ugyanis könnyebben elkerülhető az autók feltörése.

navigate_before
navigate_next