Hírek Makó Színes

Vajon felrobbantja az internetet Makó szelfipontja?

Felállították a Hagymatikum előtt a város első szelfiző helyét. A polgármester szerint folyamatosan erősíteni kell a jelenlétet a közösségi oldalakon, mert mostanra megkerülhetetlen szereplőjévé vált a turizmusnak az online tér.

Nagy Szabolcs – Makó

 

– Országos felmérések alapján a 15 és 29 éves kor közötti korosztály 85 százaléka használ okostelefont, használja az internetet, így egyértelmű volt, hogy ezt turisztikai célra is minél jobban ki kell használnunk – mondta Farkas Éva Erzsébet Makó első szelfipontjánál a Hagymatikum előtt. Ezzel valóban nehezen lehetne vitatkozni, szinte minden nagyobb város rendelkezik már ilyennel, a közösségi oldalakon pedig futótűzként terjednek a képek.

– Közös célunk, hogy minél több turisztikai látványosságot alakítsunk ki Makón, és mivel megkerülhetetlen a jelenlét a közösségi oldalakon, ezért úgy döntöttünk, hogy szelfipontot állítunk fel. Nagyon sok külföldi érkezik hozzánk Romániából, Szerbiából és most már Ausztria környékéről is, azt reméljük, hogy ezzel még tovább nő Makó népszerűsége – tette hozzá a polgármester.
A hatalmas, rikító színű építmény – ami Bertus-Barcza Anikó tervei alapján készült-, arra tökéletesen alkalmas, hogy magára vonja a figyelmet.

– A felirat, a szín, a forma a város új arculataként adott volt, ezt kellett kicsit átalakítani, „makóiasabbá” tenni. Az “ó” helyére ezért került a hagyma. Szándékosan olyan részeket is kialakítottunk benne, ahová beülhetnek a gyerekek, így széthúztuk a betűket is – tudtuk meg a művésztanártól. A kivitelezést a Váll-Ker Kft. végezte, a városnak csak az anyagköltséget, mintegy egymillió forintot kellett kifizetnie, a munkadíjat a cég állta.

– Fémből készítettük el, eléggé nehéz is lett, hat és fél mázsa a súlya. Az volt a város kérése, hogy ne lehessen könnyen kárt tenni benne, felborítani. Arra is nagyon figyeltünk, hogy tűző napon se melegedjen fel, nehogy megégesse magát valaki rajta, ezért egy speciális festékkel lett borítva. Így a legnagyobb melegben is bátran meg lehet érinteni, ráülni – mondta el Tóth István ügyvezető igazgató.
A szelfi pont helye a Hagymatikum előtt lesz, de később több hasonlót is szeretne felállítani az önkormányzat a város különböző forgalmas pontjain.

navigate_before
navigate_next

One Response

  1. Tegnap már rendesen látszott rajta, hogy koszolódik, ahová felmásznak rá. Vajon le lehet takarítani tisztára?

Comments are closed.