Hírek

Panyor Krisztina városi segítséggel utazik az alpesi versenyre

100 ezer forint vissza nem térítendő támogatást szavazott meg a makói képviselő-testület Panyor Krisztinának, hogy részt vehessen a legközelebbi, a Francia-Svájci-Alpokban rendezendő versenyen. Kép: facebook

Korom András – Makó

Panyor Krisztina az augusztus 31-i, Chamonix-ban rendezendő nemzetközi hegyi versenyen áll rajhoz. Ehhez kérte a város támogatását.

– Nagyon örülök, hogy a képviselő-testület megszavazta az általam mért támogatást, melyet az utazásra, étkezésre és szállásra költök. Enélkül nem hiszem, hogy ki tudtam volna jutni – mondta Makó futónagykövete, aki az 55 kilométeres távon indul, mely alatt 3500 méter szintkülönbséget is megtesz majd.

– Erre a versenyre is úgy edzek, ahogy a többire. A hegyi terepre a Maros-töltésen, az ártéren, és a viszonylag sok hazai hasonló versenyen készülök, illetve otthon a futópadon tudok készülni. Ezt 10 százalékos emelkedőre állítom.

Krisztina az élmezőnyben szeretne végezni ez alkalommal is, ahogy az a legutóbbi németországi versenyén is sikerült.

Az alpokbeli versenyen nem akárki indulhat, Krisztinának is pontokat kellett gyűjtenie, hogy elérje a regisztrációhoz szükséges szintet, majd – a túljelentkezés miatt – az azt elérők közt sorsolták ki a szervezők, ténylegesen kik állhatnak majd a starthelyre.

One Response

Comments are closed.