Hírek

Bármiről kérdezhettek a szülők az Anyatejes Világnapon Makón

25 éve van augusztus 1-én az Anyatejes Világnap, az Egyesített Népjóléti Intézmény ehhez kapcsolódó rendezvényén előadásokkal, tanácsadással várták a családokat, leendő szülőket. Bemutatkozott a makói kórház új szolgáltatása is.

Nagy Szabolcs – Makó

Az internet használatával egyre felkészültebbek a szülők a gyerekvállalásra, de nagyon sok téves információ is van ezzel kapcsolatban, tudtuk meg a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény vezetőjétől.

– Igyekszünk minél több lehetőséget kihasználni a megfelelő tájékoztatásra. Ezt a világnapot, amellyel az anyatejjel való szoptatás fontosságára hívjuk fel a figyelmet, már 120 országban tartják meg, mi is évek óta csatlakozunk hozzá. Ez arra is kiváló alkalom, hogy az anyukák, apukák megismerjék egymást, tanácsokat kérjenek egymástól – mondja Tóthné Balázs Andrea.

A délelőtti programon néhány perces előadásokat is lehetett hallgatni a szoptatás előnyeiről, vagy éppen a makói kórházban újra bevezetett rooming-in rendszerről. Ennek lényege, hogy míg korábban három óránként fél órára lehetett a kismamáknál a babájuk, mostantól az anyuka aki igényli 12 órát megszakítás nélkül a kicsivel lehet. Ez a megyében már több helyen működik, van ahol az egész napot együtt töltheti a kismama és az újszülött. A makói kórházban később sor kerülhet a 24 órás rendszer bevezetésére is.

Az rendezvényen a felnőttek számára kismama bemutató, vérnyomás és vércukormérés is volt, míg a gyerekek a szabadban játszhattak, illetve csillám tetoválással és arcfestéssel szórakoztatták őket.

navigate_before
navigate_next