Makó Színes

Hagymanós kifestő népszerűsíti Makó értékeit

Nem készült még korábban hasonló kiadvány, mondja Bertus-Barcza Anikó. Mesék és versek is vannak benne, ha végigjárják segítségével a város látványosságait, kedvezményt is választhatnak a gyerekek.

Nagy Szabolcs – Makó

– Egyre több helyen népszerűsítik Makón is kabalafigurával a látványosságokat, ilyen kifestő azonban még nem készült gyerekeknek – mondja Bertus-Barcza Anikó, akivel a Hagymatikum előtt találkoztunk.

A 30 oldalas kiadványban természetesen a fürdő is szerepel, mellette számos érdekes tudnivaló a városról. Az öt alapszereplő (Hagymanó, Bucó, PortéKata, Barnabás nyúl és Hagyma Koma) már adott volt, tudtuk meg a művésztanártól, mellé néhány szereplőt talált még ki a könyvbe.

– A rajzokat, meséket, verseket én készítettem, de raktunk bele például memóriakártya játékot is. A lényege, hogy Hagymanó különböző kalandokba csöppen a barátaival, és így egy szórakoztató brigád végigviszi Makó fontosabb értékein, nevezetességein a gyerkőcöket – meséli Anikó.

Ha a térkép segítségével a gyerekek végigjárják a nevezetességeket minden helyszínen egy-egy pecsétet kapnak. Amikor összegyűlt a hat, akkor egy kedvezményt is igénybe lehet venni valamelyik intézményben.

A könyvecskéhez a városban kilenc helyen lehet hozzájutni, többek között a Portéka tárban, a Kincskereső Könyvesboltban, a Gloriusban, vagy a Hagymatikumban is.