Hírek Makó

Befejezték a Táncsics és a Berzsenyi utcai járdafelújítást

A Honvéd városrészre eső tizenkét és fél millió forintból két szakaszon javították ki a járdákat, szeptemberben pedig további utcák kerülhetnek sorra. A rehabilitációs program keretében a szociális munkások már javában mérik fel az igényeket.

Nagy Szabolcs – Makó

Stabil, erős, egybefüggő betonjárdát kapott két utcaszakasz a Honvéd városrészben a járdaprogram körzetenkénti 12,5 millió forintos keretéből. A munkálatok mostanra be is fejeződtek, Sánta Sándor szerint a makói körzetek közül erre itt volt a legnagyobb szükség.

– Ebben a városrészben látszik igazán a járdaprogram szükségessége. Én, mint képviselő nem vagyok maradéktalanul elégedett, bár az elmúlt években nagyon sokat foglalkoztunk a Honvéddal. De látni kell, hogy itt bizalomvesztés van, akkor is, ha ez nem feltétlenül a mostani városvezetéshez kötődik. Azt kell mondani, hogy óriási eredmény, hogy megértésre talált a rehabilitáció terve, ami mellé az önkormányzat és Lázár János miniszter úr is odaállt – mondja a körzet képviselője.

A Táncsics utcán 86 méteres szakaszt, a Berzsenyi utcán 50 méteres szakaszt épített ki a makói kivitelező.

– Mindkét utcában nagyon kedvesen fogadtak minket voltak a lakók. Azt tudni kell, hogy ezek a járdák nagyon rossz állapotban voltak, megcsúsztak, eltávolodtak a házfalaktól, ezeket helyreállítottuk. Egy gerendaszakaszt is beépítettünk, hogy a jövőben is tartós legyen – mondta el Silye Zoltán, a Silye és Társa Kft. ügyvezetője.

Ezeken a szakaszokon kívül is szeretnének több utcát bevonni ebből a városrészből a szeptemberi, következő járdaprogramban, illetve a Honvéd rehabilitációja során, tudtuk meg Gilingerné Ráday Krisztinától. – Most kettő utcaszakaszról mondhatjuk el, hogy rendben van a járda, de ez a munka tovább fog folyni. A Honvéd rehabilitáció keretén belül az igényfelmérés már javában zajlik, abban főként az aszfalt nélküli utcák borítása készül el. Az itt élő közfoglalkoztatottak is kiveszik a részüket a csatornatisztításból, fűkaszálásból, annak pedig külön örülünk, hogy a vállalkozó, aki ezeket a felújításokat végzi, helyieket is alkalmaz – mondta a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke..