Makó Színes

A Balatont idézik a makói teraszok

Szinte nincs olyan makói vendéglő, fagylaltozó és szórakozóhely, mely a hétvégék estéjén ne működne majd telt házzal, kínálattól és áraktól független. Péntek esténként igazi balatoni a hangulat.

Korom András – Makó

Aki nem látja az szinte el sem hiszi, milyen pezsgő az éjszakai élet a makói vendéglátóhelyek teraszain, köszönhetően elsősorban persze a helyi fiatalságnak és a turistáknak. Mert az utóbbiból egyre több jön a városba, elsősorban a Hagymatikum miatt. És nem csak Romániából és Szerbiából, de belföldről is.

A Silver, a Glorius, a Kalász, a Loft, a Falánk Faloda vagy a Rocco teraszai is közkedveltek – főleg a hétvégi estéken.

navigate_before
navigate_next

– Gyönyörű a belváros, szépek az épületek, kedvesek az emberek, különleges és madárdalos a lomkoronasétány. A Makovecz fürdőnek pedig nincs párja – mondta Juhász Pál. Van némi tapasztalata ez ügyben, ugyanis hajdúszoboszlói. Ott pedig a Hagymatikum többszörösét kitevő fürdőkomplexum működik. Ráadásul évtizedek óta. Egyetért vele Zsuzsanna a felesége, aki szerint ugyan Zalakarosnak, Hévíznek vagy Egerszalóknak más a hangulata, de a legszebb a makói fürdő.

Többen is osztották a véleményüket. Ion Popescu szerint bár a romániai Herkulesfürdő szépen felfejlődött, de a Krassó-Szörény megye messze van Temes vagy Arad megyétől, így míg ott egyszer járt, Makóra visszatérő vendég.

– Majd minden hét végén eljövünk, s már majdnem itthon érezzük magunkat – mondja az anyai ágon magyar felmenőket magának mondó férfi. Szerinte aki még nem volt Makón, az nem tudja, hogy mit hagyott ki. A makóiakat kedves embereknek ismerte meg, kedvesebbnek, mint az aradiakat, pedig 70 éve ott él.