Kék hírek Térség

21 kiló marihuánát csempészett – vádat emeltek ellene

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly decemberben 21 kiló marihuanát próbált Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a macedón állampolgárságú vádlott tavaly december 10-én a szerbiai Presevo és a németországi Mannheim között hetente közlekedő autóbusz utasaként Budapestre kívánt utazni. A buszra történő felszállást megelőzően a vádlott 2 db bőröndöt adott át a sofőrnek azért, hogy azokat a busz csomagtartójába rakja. Még aznap este 7 óra körül a busz – rajta a vádlottal – a szerb-magyar határhoz, Röszkéhez ért és belépésre jelentkezett. Az útlevélvizsgálatot követően tételes vámvizsgálatot rendeltek el, melynek során a vádlott tulajdonát képező 2 bőröndből 40 csomagban több mint 21 kg marihuanát foglaltak le. A vádlott által Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószer mennyisége a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak közel háromszorosa.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéról a Szegedi Törvényszék fog dönteni – közölte az ügyészség.