Nem bírálták el a korábbi pályázatot, ezért azt újra beadják. Ha valamelyik nyer, akkor a másikat visszavonja az önkormányzat.

Nagy Szabolcs – Makó

2016 elején döntött először arról a képviselő-testület, hogy pályázik a makói piac felújítására. Azóta több mint egy év telt el és semmi sem történt, a legutóbbi rendkívüli ülésen viszont újra előkerült a téma. Farkas Éva Erzsébet arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a korábbi pályázat még mindig elbírálás alatt áll, vagyis sem az elutasításról, sem az elfogadásról nem kaptak tájékoztatást.

A városvezetés azonban továbbra is elkötelezett a piac felújításának ügyében, ezért egy „biztonsági megoldást” találtak ki, amelyet egyhangúlag támogattak is a képviselők. Időközben ugyanis új lehetőség nyílt meg, amelyre ugyanazt a pályázatot ismételten benyújtja a város.

A pályázat anyagán nem változtattak, így az továbbra is 250 millió forintos beruházásról szól, amelyhez nem kell önerő a város kasszájából. A tervek alapján a piac időjárástól független, állandó használhatóságát szolgálná a fejlesztés, amelynek során egységes formában fednék le az árusítóhelyeket és a közlekedő részt a sorok között.

A látványtervek már rég elkészültek, csak forrás nincs még.

A piac irodaépülete is megújulna, illetve a Deák Ferenc utca és a Hajnal utca felőli bejáratok is új kapuépítményt kapnának. Sikeres pályázat esetén a piac több mint kilencezer négyzetméteres területének körülbelül a fele lesz az időjárástól megfelelőbben védve.

Mivel a korábbi pályázatról sincs még döntés, így egyszerre két forrásból is várhat az önkormányzat a támogatásra. Ha valamelyik nyertes lesz, a másikat visszavonja a város, így viszont akkor is van még remény a piac felújítására, ha a tavalyi pályázat végül elutasításra kerülne.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest