Áprilisban alakult újra a Csanádpalota Város Fúvószenekara. Az új tagok mellett régi visszatérőek is csatlakoztak a csapathoz. Jelenleg a városnapi koncertjeikre készülnek a zenészek.

Gajáta Fanni – Csanádpalota

Még év elején szűnt meg Csanádpalota zenekara, azonban nem kellett sokat várni, hogy újraalapítsák azt. Áprilisban állt össze a fúvószenekar régi és új tagokkal egyaránt. Brútyó Boglárka, a zenekar klarinétosa elmondta, azért döntöttek amellett, hogy újraalakulnak, mivel a helyiek megszokták a rendezvényeken az élőzenét, illetve Csanádpalota mindig híres volt a kulturális életéről, ezért a hagyományt tovább szeretnék vinni.

Jelenleg 15-en vannak a csapatban és a jól ismert hangszereket szólaltatják meg: a klarinétot, a fuvolát, a trombitát, a szaxofont és a dobokat, illetve harsonát, kürtöt, tenort és tubát is hallhat a közönség. A hangszer repertoárt szeretnék bővíteni.

Krcsméri Tibor karnagy vezeti a csanádpalotai zenekart. A karnagy a Mezőhegyes Város Fúvószenekart is vezeti, s miután megkeresték a palotaiak, igent mondott a felkérésre. Elmondta, jelenleg mindkét együttest vezeti és a mezőhegyesi zenész között páran „átzenélnek” a palotai csoportba is.

Mint megtudtuk, legfőbb céljuk az utánpótlás kinevelése. Ennek érdekében rendhagyó énekóra keretén belül a helyi általános iskolába is ellátogatnak, és hangszer bemutatót tartanak. Várják a környéken élő zenészpalánták jelentkezését is.

Az együttes  gőzerővel készül a csanádpalotai városnapokra, amelyen pénteken jótékonysági koncertet adnak a templomban, szombaton térzenével ébresztik fel a lakókat, majd vasárnap könnyűzenei fellépéssel készülnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest