Augusztusban a hónap elején és végén (utóbbi a szeptemberi) is családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre. Szeptemberben már az elsőtől a kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvcsomagot – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

MH-MTI

Mivel sok családnak fokozott anyagi megterhelést jelent az iskolakezdés, a kormány úgy döntött, hogy a szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják. Így augusztusban a családok kétszer, a hónap elején és a hónap végén is kapnak családi pótlékot, hogy az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket időben meg tudják venni.
A kormány ugyanis szeptembertől az elsőtől a kilencedik osztályosokig minden gyermek számára ingyenesen biztosítja a tankönyvcsomagot. A szükséges mintegy 12 milliárd forint költségvetési fedezet is rendelkezésre áll ehhez a nem rászorultsági, hanem alanyi jogon járó, természetbeni juttatáshoz – közölte az államtitkár. Az intézkedés több mint egymillió gyermeket és családjukat érinti, korábban még soha ennyi gyerek nem kapott ingyen tankönyvet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest