A négy gyanúsított ipari mennyiségben gyártotta a hamis készítményeket. A lefoglalt tabletták és ampullák feketepiaci értéke 600 millió forint.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) bűnszövetségben elkövetett egészségügyi termék hamisítása bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 47 éves budapesti férfi és három társa ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi utasítására és irányítása alatt a bűnözői csoport tagjai 2017 áprilisától egy Budapest XVIII. kerületi családi ház pincéjében különböző hatású gyógyszereket állítottak elő. Napi rendszerességgel több ezer tablettát és ampullát gyártottak, amiket egy Dunaharasztiban található ingatlanban csomagoltak, illetve tároltak. Hetente több alkalommal innen küldték a termékeket futárszolgálattal Európa több országába.

A KR NNI nyomozói a Készenléti Rendőrség Bevetési Támogató Osztály munkatársaival 2017. július 26-án összehangolt akciót tartottak, melynek keretében elfogták a bűnözői csoport vezetőjét és két társát. A házkutatás alkalmával a pincében a nyomozók keverőgépet, tablettázógépet, adagológépet, címkéző berendezést, gyógyszer-alapanyagokat, már elkészített gyógyszert, illetve nagy mennyiségű valutát találtak és foglaltak le, valamint egy – az előzetes szakvélemény szerint – éles lőfegyvert a hozzá tartozó lőszerekkel. Egy dunaharaszti lakásban a rendőrök elfogták a csoport negyedik tagját, a pincében pedig ipari mennyiségű gyógyszert találtak, amelyet szintén lefoglaltak.

A két helyszínen a nyomozók összesen több mint 600.000 darab tablettát és ampullát találtak, amelyek feketepiaci értéke körülbelül 600 millió forint.

A rendőrök a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság három gyanúsított vonatkozásában 2017. július 28-án elrendelt. Negyedik bűntársuk szabadlábon védekezik. A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest