Kréz Tibor és Vízhányó Éva a tagintézmény vezető beosztásra pályázik, Bereczkiné Kovács Erzsébet, pedig a tagintézmény-vezető helyettes szeretne lenni. A tankerület augusztus 10-ig hozza meg a döntését.

Korom András – Makó

Viasz-Kádi Edit vezetői és Vízhányó Éva Nóra tagintézmény-vezető helyettesi megbízása augusztus 15-én jár le, a tankerület ezért írt ki új pályázatot a két posztra. Ezekre összesen hárman pályáztak. Tagintézményvezető-helyettesnek egyedül Bereczkiné Kovács Erzsébet jelentkezett, aki eddig a Galamb József Mezőgazdasági Iskolában dolgozott. Tagintézmény-vezetőnek Kréz Tibor, az Almási tanára és Vízhányó Éva. Helyettesnek csak egy pályázatot adtak be, mégpedig Bereczkiné Kovács Erzsébet, a Galamb iskola tanára.

A pályázatokról Balázs József tankerületi igazgatója – legkésőbb augusztus 10-ig. Sikeres pályázat esetén a jelöltek 5 évre kaphatnak megbízást a vezetői feladatok ellátására.

Kréz Tibor nyilvános pályázata elsődleges célja, biztosítani az iskola állandóságát és kiszámíthatóságát, hogy az Almási tanárai nyugodtan dolgozhassanak, illetve új arculatot is adna a tanintézménynek. S fő hangsúlyt helyez az innovációra.

Vízhányó Éva fő célja egy olyan minőségi iskola kialakítása, ahol „a tudáselsajátítás, a képességek, készségek, jártasságok, gondolkodási erők fejlesztésének konstruktív ösztönzési folyamatának megteremtése az elsődleges feladat.”

Bereczkiné Kovács Erzsébet pályázatában egyik célként az intézmény korábbi presztízsének visszaállítását jelölte meg. Véleménye szerint erre azért van szükség, mert a kötelező beiskolázású az Almási diákságát „többnyire alacsony vagy közepes szociokulturális háttérrel rendelkező diákok alkotják.” Úgy látja, hogy az intézmény az utóbbi időben nagy presztízsveszteségen esett át, ami a pedagógusokban nagy törést okozott, s megjelentek a kiégés jelei. Elsődleges célja ezek visszafordítása többféle eszközzel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest