Minden napirendi pontot egyhangúan fogadtak el a képviselők a rendkívüli ülésen. Pályázatokat módosítottak, hagymát és krumplit osztanak rászorulóknak.

Nagy Szabolcs – Makó

Két és fél hektáron burgonyát, másfél hektáron pedig vöröshagymát termelnek a makói közmunkások idén, a termést a közmunkaprogramban részt vevők és szociálisan rászorulók között fogják szétosztani, egy részét pedig a közétkeztetésben használják. Többek között erről is született döntés a mai rendkívüli testületi ülésen.

A mennyiségről és a kiosztás idejéről viszont később határoznak, a rászorulók köréről a Hatósági Csoport és a családgondozó dönt majd.

Farkas Éva Erzsébet a Makó számít rád ösztöndíjprogrammal kapcsolatban arról számolt be, összesen huszonkét pályázat érkezett, ebből a hivatal tizenkilencet tartott befogadhatónak.  A támogatottak egy részéről július 14-i ülésen kellett volna dönteni, ám az egy elmaradt bizottsági ülés miatt akkor nem történt meg, most viszont igen. Erről zárt ülésen tárgyaltak.

A testület egyhangúan elfogadta a Makó-Térségi Vízközmű Kft. tevékenységet záró beszámolóját is, illetve a Deák Ferenc utcában és Pulitzer sétányon a távhővezetékek cseréje miatt pótmunkákat rendeltek el. Ez utóbbit mindenképpen meg kellett volna csinálni, ha erről nem döntenek most, akkor a hamarosan lerakandó díszburkolatot kellene később felbontani, ami jelentősen megnövelné a költségeket, hangsúlyozta a polgármester.

Arról is döntöttek, hogy a város újra benyújtja a piac felújításához szükséges pályázatot, mert a korábbinak elfogadásáról még nem született döntés. Amennyiben azon esetleg nyer a város, akkor még mindig vissza lehet vonni a mostani pályázatot, ha viszont azt elutasítják, akkor így lesz még lehetőség pénzt szerezni a piacra.

Módosították az „Igazgyöngyök útja” pályázat részleteit is. A turisztikai beruházás korábbi anyagában érintett három egyházi ingatlan felújítására ugyanis a Szeged-Csanádi Egyházmegye is készített elő pályázatot, azok kikerülnek a városéból. Az önkormányzati forrás nélküli beruházás ára így 231 millióról 220 millióra csökkent. A pályázatot a városnak hétfőig kell beadnia.

A Makói Városfejlesztő Kft. a testület döntése alapján kapott egy irodahelyiséget a Korona szállóban, amelyet térítésmentesen használhat az önkormányzati közfeladat ellátás érdekében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest