Mert csak az emlékmű látható hetek óta a Csanád vezér téren. A félárbocra eresztett nemzetiszín zászló nélkül.

Korom András – Makó

– Nem tudom! Nem láttam! Észre sem vettem! – ezeket mondták a járókelők arra a kérdésemre, hogy tudják-e, mikor és hová tűnt a makói országzászló emlékműről maga a lobogó.

– Borzasztó dolgok történnek itt időnként, hol Fátyol Miska szobrára másznak, hol a Petőfi parki tóba dobálnak sörös rekeszeket, hol a városháza mellett szúrnak halálra valakit, hol meg 200 ezret érő díszfát tör ki valaki, hogy azzal kardozzon – sorolta egyvalaki a közelmúlt emlékezetesebb makói történéseit. Hozzátette, bár az elkövetőket a rendőrök megtalálták, ám a bűncselekményeket ez nem teszi semmissé.

A május 31-i avatón.

Egy másik helybéli azt mondta, nem hiszi, hogy valaki felmászott volna a zászlóért, hacsak az az ismeretlen nem volt, aki annak idején pókemberként felmászott a városháza Úri utcai szárnyának emeletére, kifeszített egy ablakot, s az egyik irodában akarta megtalálni a közmunkások fizetését. (Persze hogy nem lelte, mert az akkor is bankban volt.)

Az eltűnt zászló rejtélyének megfejtése kis híján veri egy füzetes ponyvaregény tartalmát.

– Két ok miatt vette le a műszaki csoport és a Városellátó Nkft. a lobogót az országzászlóról. Az egyik, hogy már egy kis szél is a rúdra csavarta, a másik, hogy kitisztítsák, ugyanis olajos lett – mondta Kovács Sándor képviselő, az országzászló emlékmű újjáépítésének szorgalmazója, s ötletgazdája. Hozzátette, hogy megpróbálják a nemzetiszín lobogót olyan ólomsúlyokkal nehezíteni mely nem engedi, hogy a szél azt könnyedén a rúdra csavarni, de ugyanakkor arra is figyelni kell, hogy a súlyok miatt ne szaggassa szét azt a szél.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest