Hírek Makó

Horváth János a SZIGNUM új igazgatója

Horváth Jánost, az intézmény eddigi igazgatóhelyettesét nevezte ki a fenntartó a makói Szent István Egyházi Általános Iskola élére. Helyére Majorosné Rácz Krisztina tanító, mesterpedagógus került. A régi-új vezetés augusztus elsején kezdi meg munkáját. A képen középen az új igazgató.

Szabó Anita – Makó

Áprilisban jelentette be Szűcs Péter, a SZIGNUM igazgatója, hogy tíz esztendő után nem vállal újabb vezetői ciklust és a jövőben eredeti hivatásához, a tanításhoz tér vissza. A fenntartó tudomásul vette a döntést és nyílt pályázatot írt ki a poszt betöltésére.

Lobmayer M. Judit, a Boldogasszony Iskolanővérek tartományfőnöknője a pályáztatási folyamat lezáródása után jelentette be a tantestületnek a Tartományi Tanács döntését. Ez alapján Horváth Jánost, a makói kéttannyelvű általános iskola korábbi igazgatóhelyettesét nevezte ki egy esztendőre vezetőnek. Megüresedett posztjára Majorosné Rácz Krisztina tanító, köznevelési szakértő, szakvizsgázott tehetségfejlesztő mesterpedagógus került.

Így a korábbi ciklusban is helyettesként dolgozó Szekeresné Rácz Mariann-nal együtt ők hárman látják el a következő tanévben az iskola igazgatását. A régi-új vezetés augusztus elsején kezdi meg hivatalosan a munkáját.