Hírek Makó

Körmére néznek a makói gumigyárnak

A szakszervezet feljelentése nyomán indult munkaügyi ellenőrzési eljárás, hogy tisztázódjék, hogy megszegte-e a gumigyár a kollektív szerződést, annak érdekében, hogy ne kelljen túlóra díjat fizetnie.

Korom András -Makó

A makói gumigyár ellen nemrégiben a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségébe tartozó makói szakszervezet tett feljelentést, azt állítva, hogy a cég az egyik munkarendből azért pakolja a másikba dolgozóit , megszegve a kollektív szerződést, hogy kevesebbet kelljen fizetnie.

Nagy Mihály, a ContitechFluid igazgatója szerint egyik dolgozójuk tévedése okozta a hibát, s amikor ezt a szakszervezet jelezte, a tervezett változtatást azonnal visszavonták. A szakszervezet azonban nem hagyta annyiban a dolgot, feljelentést tett a Contitech ellen a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál.

Mint megtudtuk, a Szegedi Járási Hivatal Foglalkoztatási és Fogyasztóvédelmi Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztálya munkaügyi ellenőrzési eljárás indított a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvény alapján. Mint érdeklődésünkre közölték, jelenleg a tényállás tisztázása zajlik, amiről a bejelentőt a panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló törvény rendelkezése alapján levélben tájékoztatták.