Hírek Makó

Kétszázezres kárt okoztak a vandálok a sportpályán

Néhány nappal ezelőtt vandálok tették tönkre az Erdei téri sportpálya kispadjait, a javítás költsége az előzetesen becsült kétszerese lett. A Maros UFC feljelentést tett, de szinte lehetetlen megtalálni a tetteseket.

Nagy Szabolcs – Makó

Valószínűleg éjszaka szökhettek be a pályára azok a vandálok, akik néhány napja tönkretették a műfüves focipálya borítását. A plexiborításon több helyen is nagyméretű lyukak tátongtak, úgy tűnt, mintha labdával, közvetlen közelről rúgták volna szét.

Gyömbér Péter, az utánpótlás klub elnöke feljelentést is tett a rendőrségen, az eset után körülbelül százezer forintra becsülve a kárt. Ott jártunkkor éppen a javítási munkák zajlottak, mint megtudtuk, ennél jóval többe került a helyreállítás, csak az anyag költség majdnem elérte a kétszázezer forintot, erre még a munkadíj is rájött. A kispadokon ugyanis mind a hat panelt ki kellett cserélni, nem lehetett őket toldozgatni-foldozgatni.

A pálya gondnokát az bosszantja fel leginkább, hogy sokan nem értik, a sportkomplexumot nem lehet csak úgy ingyen, játszótérként használni. Az a város tulajdona, az egyesületek pedig bérleti díjat fizetnek érte, nem is keveset.

A nem túl magas kerítés nem okoz gondot a vandáloknak

– Lehet idejönni focizni, nem szoktunk elzavarni senkit, de nem piknikezni, sörözni, vagy cigizni, mert erre is volt példa. Sokszor még a fiataloknak áll feljebb, ha ilyenért szólunk, pedig ennek a komplexumnak ugyanolyan a funkciója, mint például a sportcsarnoknak. Ott sem lehet ilyeneket csinálni, és akkor még a rongálásról és szemetelésről nem is beszéltünk, ami különösen felháborító – mondja Juhász Tibor.

A vandáloknak a pálya körül számos lehetősége van belógni, több kevésbé forgalmas utca is van, ahol a kerítés jó, ha két méter magas. Ezen egy jó erőben lévő fiatalnak gyerekjáték átjutni, kamerák pedig egyelőre nincsenek, amivel talán azonosítani lehetne azokat, akik engedély nélkül jutnak be.

A további rongálások elkerülése miatt azonban elképzelhető, hogy a Maros UFC éjszaka is látó, térfigyelő kamerákat szereltet fel. Elég szomorú, ha ennek meg kell történnie, azt a többszázezer, vagy akár millió forintot biztosan szívesen költené ennél hasznosabb célra is az egyesület.