Belföld Hírek Makó Színes Videó

Életmentő kitüntetést kaphat a makói nőgyógyász – videón a villámcsapás

Életmentő kitüntetésre terjeszti fel a polgármester dr. Kovács Krisztián makói szülész-nőgyógyászt, a szabadnapos tűzoltót és azt a két vízimentőt, akik a hét végén újraélesztették a Körös-torokban villám sújtotta két nőt. Piros körben a két ágra szakadt villám.

Korom András – Makó/Körös-torok

– Természetes mind a négy, az újraélesztésben részt vett személy felterjesztem az Életmentő kitüntetésre – mondta kérdésünkre Bedő Tamás. Csongrád polgármestere hozzátatta, a két vízimentőt, a szabadnapos mentőápolót és dr. Kovács Krisztián a makói kórház szülész-nőgyógyászát javasolja a kitüntetésre. – Krisztiánt nem csak azért ismerem, mert csongrádi, de a Batsányi Gimnáziumban osztálytársam is volt – árulta el.

A jogszabályok szerint az életmentő kitüntetésre az illetékes polgármester terjeszthet fel bárki is. Bedő Tamásnak erre 90 napja van. Közben előkerült, egy a baleset helyszínén készült amatőr videofelvétel is. A Szentesi Mozaikon közzétett felvételen jó látszik, hogy a villám két ágra szakad lecsapás közben. Ez a két ág találta el a két, a fémnyelű napernyőket a zivatar elől menteni kívánó nőt.

Videó a Körös-toroki villámlásról

Videó a Körös-toroki villámlásról(Figyelem! Egyeseket érzékenyen érinthet így nekik nem ajánljuk a felvétel megtekintését!)http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/7/villamvid.htmSajnálatos baleset történt vasárnap a Körös-toroki szabad strandon, ahol két nőbe csapott a villám. A szakadó esőben sokan maradtak lent a parton, amikor egy villám csapott le az ott tartózkodók közé. Egy olvasónk éppen akkor indította el telefonját videó felvételre, amikor a tragédia megtörtént, így az első tized másodpercben rögzült a villámcsapás. A felvétel az esettől több mint száz méterre történt, így szerencsére nem látszik rajta semmi, de az nagyon jól látszik, hogy a villám a földet érés előtt kettéágazott és így sújtott le a partra.Még mielőtt a linkre kattint elmondjuk, hogy egyeseket a felvétel érzékenyen érinthet, így nekik nem javasoljuk a videó megtekintését.A felvétel további részén már lehet látni, hogy mindenki menekülőre fogja, de ekkor már megtörtént a baj.Egy szakértő úgy nyilatkozott, hogy villámlás esetén senki sincs biztonságban, aki a szabad ég alatt tartózkodik!

Közzétette: Szentesi Mozaik – 2017. július 24.

A két sérültet a szentesi kórházban ápolják, állapotukról a családok kérdésére nem adnak bővebb felvilágosítást. Azt azonban tudni, hogy egyikükön átszaladt a villám, azaz áramütést szenvedett a másiknak pedig többször is összeesett a keringése, miután sikerült az állapotát stabilizálni.

2 Responses

  1. Remélem a félegyházi Főnővér is fel lesz terjesztve az életmentő kitüntetésre!

  2. A doktor úrtól meg kellene kérdezni,hogy ki segített neki:Magyariné Tóth Erika,kiskunfélegyházi főnővér!Ő is megérdemelné a kitüntetést!!!

Comments are closed.