Kék hírek Térség

Ajtóberúgó betörőket fogtak

Gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók egy férfit és társát, akik betörtek egy lakásba, ahonnan egyebek mellett mobiltelefonokat és ékszereket tulajdonítottak el. Egyikőjük korábban kilenc kerékpárt is ellopott. Fotó: police.hu

MH-kék hírek

A gyanú szerint a 42 éves szegedi Sz. Krisztián még július 9-e és 13-a között egy szegedi panellakás ajtaját berúgta, majd oda bement és mobiltelefonokat, karórákat, ékszereket, valamint készpénzt lopott el. A férfi társával közösen értékesítette a vagyontárgyakat. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának rendőrei őket előállították. Sz. Krisztián megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2017 júniusa és júliusa között 9 kerékpárt lopott el panelházak és társasházak tárolóiból.

A feltételezett elkövetők a kihallgatásuk során a bűncselekmények elkövetését elismerték. A kerékpárok jelentős részét a nyomozók lefoglalták. A gyanúsítottakkal szemben a Szegedi Rendőrkapitányságon lopás bűntette miatt indult eljárás. Sz. Krisztiánt a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.
A