Hírek Kék hírek Makó Térség

36-an bujkálnak a makói hatóságok elől

A Makói Rendőrkapitányság 21, míg a Makói Járásbíróság 15 személy ellen adott ki jelenleg is érvényben lévő elfogatóparancsot. Tolvajokat, csalókat, garázdát is keresnek a makói hatóságok.

MH – Makó

Lopás, becsületsértés, közokirat hamisítás, csalás, közúti veszélyeztetés, hamis magánokirat felhasználása, okirattal visszaélés, tartási kötelezettség elmulasztása, sikkasztás, kiskorú veszélyeztetése, megrontás. Ezek miatt a bűncselekmények miatt bocsátott ki jelenleg is érvényes elfogatóparancsot összesen 2 személy ellen a Makói Rendőrkapitányság – derül ki a rendőrségi honlap közérdekből nyilvános körözési listájából.

Az érdekességek közé tartozik, hogy a gyengébbik nemet ketten is képviselik. Az 1975-ben a fővárosban született Kósa Istvánné, született Pató Ritát tavaly január 4-e óta becsületsértés miatt keresik, míg a Makón 1988-ben született Berényi Nikolettet tartási kötelezettség elmulasztása miatt körözik, 2015. áprilisa óta.

A férfiak zöme külföldi. Lopás miatt keresik például alig egy hete a lett származású 1999-ben született Eglitis Rudolfs Normundsot, okirattal visszaélés miatt idén május óta a román állampolgárságú Sali-Ali Mustafát.  A romániai Baroton 1987-ben született, de magyar állampolgárságú Barot János ellen 2013óta él az elfogatóparancs megrontás miatt.

A Makói Járásbíróság 11 személy ellen adott ki körözést. Ilyet a bíróság azok ellen bocsát ki, akik ellen megkezdődött a büntetőeljárás, de a vádlottak az idézés ellenére nem mentek el a tárgyalás(ok)ra és nem mentették ki magukat alapos indokkal. A bíró ilyenkor kéri a rendőrségtől az elővezetésüket, s ha az nem találja őket, akkor kezdi el a bíróság körözni azokat.

A 11 személy közül 4-et, Enache Constantint, Chiforescu Marius-Andreit, Chiforescu Silviu-Ioant és Scofari Oleget lopás, Mihaylov Segbant, Angelov Rosent, Khhatri Chhatri Iswort, Gasi Shqipront, Birca Petre-Cipriant közokirat hamisítás miatt keresik. Garázdaság miatt keresik alig egy hete a román állampolgárságú Jalba Mariant. A férfi 1980-ban Brailában született. De, hogy a bírósági idézést nem csak a külföldiek hagyták figyelmen kívül, jól mutatja, hogy a 17 éves, kifosztással vádolt, makói születésű Hustiák Mihály Dénes, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt vád alatt lévő 37 éves makói Tóth Lajos, a kiskorú veszélyetetése miatt keresett, 44 éves Nagy-Benkő István Lajos, de az 52 éves, miskolci születésű, csalással vádolt Nagy Zsolt is bujkál a hatóságok elől.

Aki bármit is tud a körözött személyek hollétéről, az bármelyik rendőrségen tehet bejelentést.