Hírek Makó

Villámcsapás után mentett életet a makói nőgyógyász

Dr. Kovács Krisztián, a makói kórház szülész-nőgyógyásza volt az az orvos, aki vasárnap délután újraélesztette az egyik asszonyt a közül a kettő közül, akikbe egyszerre csapott a villám a Körös-torokban. Szerinte az eset tanulsága, hogy nem szabad félvállról venni a viharos időt. Fotó: facebook

Nagy Szabolcs – Makó

– Amikor a két nőbe belecsapott a villám, én a strand egy másik részén voltam, de amikor telefonon szóltak, mi történt abban a pillanatban rohantam segíteni. Mind a két nő halott volt, de már elkezdték az újraélesztésüket. Az egyiknél én vettem át a masszázst. Ez egy nagyon komoly csapatmunka volt, azok közül, akik ott voltak, mindenki kivette a részét belőle – tudtuk meg dr. Kovács Krisztiántól, aki szülővárosában töltötte szabadságát, ezért volt kinn a csongrádi Körös-torokban.

A makói kórház szülész-nőgyógyásza szerint több tanulsága is van az esetnek. Az egyik, hogy mindenkinek be kell látnia, igenis van miért tartani a villámlástól, mert nagyon komoly balesetet tud okozni. A másik, hogy szerencsére a laikusok közül is egyre többen tudják, mit kell tenni az ilyen vészhelyzetek esetén.

Mint korábban beszámoltunk róla, vasárnap a csongrádi Körös-toroki szabadstrandon két nő sérült meg, miután beléjük csapott a villám. Őket jelenleg is kórházban ápolják, az, hogy egyáltalán túlélték a balesetet, nagyban köszönhető az újraélesztést megkezdő segítőknek.

Már a mentők kiérkezése előtt újraélesztették a két villámcsapott asszonyt. Kép olvasói fotó/szentesimozaik

A szemtanúk szerint miután becsapott a villám, az emberek rögtön kiabálni kezdtek a parton. A két nő a földön feküdt, égési sérülések látszottak rajtuk. Nagy szerencse, hogy több egészségügyben dolgozó is épp ott strandolt és szaladtak segíteni. A kint lévő vízi mentők közül mindketten tűzoltók, szabadidejükben látták el a szolgálatot, de ott épp volt a szegedi pszichiátriai klinika főápolója és dr. Kovács Krisztián is, aki Facebookon számos gratulációt kapott életmentő tettéért. 

 

Ő, és a többi segítő akár Életmentő Emlékérmet is kaphat, ehhez Csongrád polgármestere tehet ajánlást a megyei kormánymegbízottnak az életmentés napjától számított három hónapon belül.

2 Responses

  1. Az életmentőknek szívből gratulálok! Dr. Kovács Krisztián a makói kórház szülész-nőgyógyász orvosa példás helytállása minden elismerést megérdemel!

Comments are closed.