Külföld Makó Sport

Ismét hegyi terepeken bizonyított a makói futónő

A Börzsönyben és az egyik legnehezebb német hegyi versenyen is szépen teljesített Panyor Krisztina makói futónő, aki most a francia-svájci Alpokban a hónap utolsó napján kezdődő világszínvonalú megmérettetésre készül. A képen a futó a német éremmel.

Korom András – Makó

A múlt héten zajlott Nyúlcipő Börzsöny Trailen harmadik helyezést ért el Panyor Krisztina. A Börzsönyben rendezett versenyen 3 óra 53 perc 32 másodperc alatt teljesítette a távot. 1500 méter szintkülönbséget teljesített a táv alatt. A makói maratonistát csak a másodikként befutott Papp Csilla (3 óra 48 perc 31 másodperc) és a győztes Tiricz Irén (3 óra 36 perc 6 másodperc) előzte meg.

Júniusban pedig a németországi zugspitzi magashegyi versenyen ért el hatodik helyezést.
– Ez Németország legnagyobb ilyen versenye. Én a 39 kilométeres távon indultam, s a körülbelül 100 fős korcsoportomban a 6. helyezést értem el összetettben pedig a 12-dik lettem. Csak a profi német terepfutók előztek meg. Ez volt az első ilyen versenyem, melyen a pálya legmagasabb pontja 2800 méteren volt – mondta a versenyző, aki edzőjével együtt elégedett az eredményével.- Köszönöm a felkészítést az edzőmnek Lőrincz Olivérnek, s azoknak a makói vállalkozóknak akik segítettek a kijutásban.

Panyor Krisztina már készül a következő a francia-svájci Alpokban augusztus 31-én rendezendő megmérettetésre.

One Response

  1. Makó városa büszke lehet sikeres futónőjére, aki ismét hegyi terepeken bizonyított és ért el szép eredményeket!

Comments are closed.