Makó Színes

Nem kapott zöld utat a Széchenyi téri harangláb – ön hová tenné?

Több képviselőnek sem tetszik, hogy a makói főtérre állítanák idén október 21-én felavatni kívánt haranglábat. A lakóknak sem tetszik a tér túlzsúfoltsága miatt, de akadt, akit a harangszó is zavarna. A helyszín kijelölésére a pénteki rendkívüli ülésen újra visszatérnek.

Korom András – Makó

– Nem hiszem, hogy ide már csak egy harangláb hiányzik. A szökőkút, az ivókút, a szobor és a tér alakja is alkalmatlan lenne rá, – mondta a lordok háza egyik névtelenséget kérő lakója. Hozzátette: bár templomba járóként azt tartja, hogy csak azt zavarja a harangszó, akinek rossza lelkiismerete, úgy véli senki sem szeretné, ha az ablaka alatt kongatnának egy harangot.

A legutóbbi rendkívüli testületi ülésen is megakadt a tervezett helyszín. A Csernyus Lőrinc Ybl-díjas városi főépítész tervezte haranglábat, melyre a Gombos Miklós által a város és az egyházak által öntetett harangot akasztják majd, egyébként az idei egyházak éve tiszteletére állítaná a város. És ezért szerepelnének a történelmi egyházak jelképei.

Török Miklós, Marosvári Attila és Sánta Sándor is más méltóbb helyet javasolt a városnak 150 ezer forint költséget jelentő építménynek. A képviselők észrevételének helyt adva a polgármester a most pénteki rendkívüli ülésre napolta el a javaslatot.

Hol álljon a makói harangláb?

2 Responses

  1. A Szent János téren, a kápolna helyén egyszer már létesítettek egy haranglábat, mely úgy is mondhatjuk, hogy “kudarcba fulladt”. Úgy tudjuk, hogy a harangot megőrzés céljából elvitték, az árván maradt haranglábat aztán nemsoká elbontották.

  2. A Szent János téren régen is volt harangtorony. AZ életveszélyes szökőkút helyén szép színfoltja lenne a Hagymatikum melletti területnek.

Comments are closed.