Színes

Az apátfalviak képviselik a megyét a Pajtaszínházi Szemlén

A Magyar Nemzeti Intézet által szervezett Pajtaszínház Szemlére kapott meghívást az apátfalvi Pódium Színpad. Az amatőr színjátszó kör 2018 januárjában egy Gárdonyi Géza művet ad elő a Nemzeti Színházban.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Apátfalva képviseli majd Csongrád megyét a 2018-as Pajtaszínházi Szemlén. A Pódium Színpad 4 éve alakult meg Monoki Mariann vezetésével. Az amatőr színjátszó társulat igazán kortalan: idősek és fiatalok egyaránt közösen játszanak egy-egy rövidebb vagy hosszabb darabban.

A Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád megyei irodájával már 2 éve tartják a kapcsolatot az apátfalviak. A módszertani csoport ajánlotta a fesztiválra a Maros-menti színjátszókört. Monoki Mariann elmondta, még Csanádpalotán találkoztak a Nemzeti Művelődési Intézettel.

A vezető szerint a tagok lelkesédésével, a színpad és a színház iránti alázattal érdemelte ki a csoport ezt a meghívást. – A mai napig is sokan szeretnének csatlakozni, mivel jó hozzánk tartozni, illetve van egy különleges belső lelkületünk is – tette hozzá Monoki Mariann.

A csoportot Gömöri Krisztián színművész fogja mentorálni. Ő azt javasolta, hogy egy meglévő darabbal készüljenek, így úgy néz ki Gárdonyi Géza: A bor című művét fogják előadni az apátfalviak. Régi és új tagok közösen a színművésszel állítják színpadra a művet.


A 2016-os apátfalvi majálison.

A kétnapos szemlét 2018 januárjában rendezik a budapesti Nemzeti Színházban. A Pajtaszínház mintaprogramot a Nemzeti Művelődési Intézet a Magyar Teátrumi Társasággal közös együttműködéssel az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával hozta létre, azzal a céllal, hogy vidéki amatőr színjátszó társulásokat támogassanak.