Blog

Szexi nyaralás, avagy az élmény a lényeg

Mert ami külföldön történik, az külföldön is marad – vallják sokan. Jelentés a napozóágyról. Kép: pixabay

Életemben először volt lehetőségem all inclusive szolgáltatással nyaralni egy tengerparton. Nagyon tetszett az élmény és próbáltam maradéktalanul kiélvezni a lehetőséget. A medence melletti koktélozgatás eleve adott egy pozitív hozzáállást számomra a körülöttem zajló események szemléléséhez és alkalmat is a mixerrel való kommunikációhoz. Aki ugye általában elég jó megfigyelő, lelki szemetesláda és nagy hantás egy személyben. Persze a kötelező mit csinálsz éjfél után kérdés mellett kiderült, a szezonban már x számú nő volt kíváncsi, mi van nála a bárpult alatti részen – szigorúan munkaidőn kívül. És hogy ő már semmin nem lepődik meg, sok a furcsa „házaspár”. Sokszor nem kérdez semmit, de az ingyen ital több férfit őszintévé tesz, kiderülnek az „üzleti” utak és a hátrahagyott kapcsolati problémák. Szerinte a fiúk örülnek, ha megértő és cinkos fülekre találnak, de másképp, mint a hölgyek, akik inkább megoldást keresnek a problémáikra és tanácsot is kérnek. (És ő ugye tud javasolni miként és hogyant. A gond ezzel nem szűnik meg, de a barátnőknek lesz mit mesélni.)

Számomra is úgy tűnt, sokan rutinosan mozognak a társas út kellemes és hasznos eltöltésének labirintusában – és ők a célravezető megoldásokat is ismerik. Itt jön jól a dupla szemüveg (a nap alatt a rendes, de fordítva is lehet), amit új elemként láttam több pasinál, hogy még véletlenül se maradjon le a rövidlátás mellett a monokinis csajokról és a hiúság is megmaradjon – a házastársi béke mellett. A lányok mindig minimum ketten mozogtak együtt és megjelenésükkor a rutinos feleségek egyből a gyereket animáltatták a családfővel. Szerencsére nászutas párocska az idén épp nem volt körülöttem (sebaj, ha hazamegyek, a szomszédságban lesz), és ezt a szúnyoginvázió miatti éberségemből és a vékony falak miatt állíthatom. Viszont kutyás és üvöltő csecsemős igen – ugyanebből kifolyólag.

Az hogy távol kerülünk napokra a megszokott környezetünkből, sokakban új képességeket hoz elő – a hasbehúzás rekordjának megdöntése, pár pohár után a karaoke versenybe nevezéssel az énekesi karrier lehetősége és ugye a messziről jött ember elv alapján az álomférfi/szupernő megismerése is adott volt. Majd otthonról és a képeket nézve már más lesz a helyzet, de ez a konkrét egy hét alatt nem számít. Ugyanígy a tanulmányút alkalmas a barkochbázásra is, vajon ki mivel foglalkozik és legfőképpen mire gondolt, mikor pl. a lombos fát vagy a kéményt a combjára tetováltatta.

Az a jó az egészben, hogy valószínűleg a szép környezet mellett, bennünket is ugyanígy vizslat a lazuló környezet és így nem csak más kultúrákat, tárgyakat és tájakat ismerhetünk meg, hanem egy kicsit egymást is. Hogy ezáltal mennyire kerülünk közel másokhoz és távolodunk el önmagunktól, rajtunk múlik. Egy biztos: nyaralni jó dolog, de az is fontos, hogy megbánás nélkül tudjunk majd visszagondolni rá.