Galéria Színes Térség

Lovas nappal zárul a Szent Anna Napok

A 22. Lovas Napnak ad ma helyet a régi apátfalvi focipálya. Idén egy országosan jegyzett versenyszámon is indulhattak a versenyzők. A visszatérők mellett Szegedről is érkeztek lovasok.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Szabadidős, póni és nagyló kettes fogat, gumi kocsis és hátas ügyességi kategóriában indulhattak azok a lovasok, akik jelentkeztek a Szent Anna-napi lovasversenyre. Mintegy 30 versenyző érkezett Apátfalvára, és a helyiek mellett szegedi és szőregi lovasok is indultak különböző kategóriában.

– Az apátfalvi pálya elég bonyolult. Darócz Károly szokta építeni a gumi kocsisok versenyét és mindig beletesz valami érdekes akadályt, valami kis különlegességet és szokatlant – ilyen akadály most is van. Ebben a pályába van beleépítve a szabadidős pálya is, ezért nagy figyelmet kíván a terep – fogalmazott Vargáné Nagyfalusi Ilona szervező.

Nagypál Zoltán Dominik már elég fiatalon a fogatra került. A tavalyi évben jól szerepelt a fiatal fiú: a Csongrád Megyei Bajnokságban először szerepelt, majd az országos bajnokságról egy 6. helyet hozott haza. Az apátfalvi versenyre is azért érkezett, hogy egy kellemes napot zárjon.

– A szürke ló a csődőr, s már 6 éves korom óta együtt vagyunk, a pej a paripa. A fogat 2014-ben készült el – árulta el a fiú, aki a Kéktói Ménes SE tagja. – A fogat jobban érdekelt, mint a lovaglás, azért választottam végül ezt.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A lovas nap felvonulással és eskütétellel kezdődött. Az egész napos program tombolával, rodeo bikával és kreatív sarokkal is várja az érdeklődőket. Délután a Varga Sinka Kupa bronzmeccse majd eredményhirdetése is lesz.