Galéria Színes Térség

Kincsesládát rejtett a kukorica-útvesztő

Kettő darab ládát rejtett el a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör a kukorica-útvesztőbe. Sokak eredtek a keresésére, azonban végül az egyiket Zákány Fanni találta meg. Sok érdekességet rejtett a ládikó.

Gajáta Fanni – Kiszombor

A kiszombori kukorica-útvesztő második hétvégéje a kincskeresés jegyében zajlott. Endrész Erzsébettől, a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör vezetőjétől megtudtuk, a ládákban többek között régi könyveket és képeket, cukorkát és a honismereti körhöz kapcsolódó ereklyéket rejtettek.

Bár Lestyán Györgyék nem találták meg a ládát, nem bánkódtak. A szőregi család a nagy meleg ellenére is végigmentek az útvesztőn.

– Első alkalommal érkeztünk. A térkép nem vált be, így össze-visszamentünk. Zalán kisfiam kicsit csalódott, hogy nem találtuk meg a ládát – mondta a családfő.

Zákány Fanniéknak nagyobb szerencséjük volt: ők voltak azok, akik megtalálták a kincset rejtő ládát. A fiatal lány elmondta, először azt hitte, olyan papírt talált, amelyen segítség van, de végül a doboz volt ott.

– Sok mindent rejt a doboz. Bonyolult volt megtalálni, de csak úgy meglett – tette hozzá Fanni. – Nagyon meleg volt, de megérte eljönni. Valamivel meg is jutalmazzuk magunkat!

Galéria:

navigate_before
navigate_next