Hírek Makó Sport

Ha nyár, akkor kajaktúra a Maroson

Ha nyár, akkor a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda a vízi sportokhoz kapcsolódó programokat szervez. Ma sem volt másképpen: mintegy 40 fő vágott neki a Nagylak-Makó távnak a Maroson keresztül.

Gajáta Fanni – Nagylak

Sok folyadék, magas faktorszámú napvédő krém, sapka, póló és egy kenu: ennyi is elég, ha valaki elhatározta, hogy leevezik a Maroson Nagylaktól Makóig. Ma sem volt másképpen, hiszen mintegy 40 fő vágott neki ennek a távnak – ki saját, ki a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda által biztosított kajakon.

A csapat körülbelül mintegy 4 óra alatt tudja megtenni a 20 kilométeres távot. Mivel a vízállás alacsony, így akár egy-egy kisebb homokszigeten is meg tudnak állni szusszanni. Kovács Gábor sportszervezőtől megtudtuk, augusztusban Makó-Szeged között lesz egy másik vízitúra.

Vannak, akik jártasabbak a kajakozásban: Gál Gyula fogorvosnak ez az egyik kedvenc sportja is. Saját kajakja is van. Most egy kettes hajóval és a francia vejével vágott neki az útnak.

– Nagyon egyszerű döntés miatt választottam a kajakozást: itt van a folyó és úgy lehet kihasználni, ha az ember megtanul kajakozni és a természetben használhatja a fizikai erejét, így a sport és a testedzés is megvan – fogalmazott a fogorvos. Veje, Geraud d’Alboy második alkalommal ült kajakba.

– Akkor a Szeged-Makó távot tettük meg. Felfelé nehezebb volt evezni, de most hátha jobb lesz – mondta a francia férfi, aki Párizsban él magyar feleségével és gyermekeivel. Most a nagyszülőkhöz érkeztek látogatóba. – Régen rögbiztem. Most már kiöregedtem, de 34 éven keresztül űztem ezt a sportot.