Kék hírek Térség

Még a mikróba is cigit dugtak

A pénzügyőrök 760 doboz adózatlan cigarettát és 13 kiló fogyasztási dohányt foglaltak le három személyautóban és egy tehergépjárműben. A sofőrök ellen feljelentést tettek.

A pénzügyőrök egy finn rendszámú BMW-t ellenőriztek Röszkén. Az autót vezető koszovói férfi úgy nyilatkozott, hogy nem visz magával bejelenteni való árut.

A NAV munkatársai a nyilatkozat ellenére az autót félreállították szigorított ellenőrzésre. A vizsgálat során a pótkerék gyári üregéből, a csomagtartó oldalkárpitja mögül, valamint az utazótáskából összesen 438 doboz Camel márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Ezt követően egy cseh kamiont ellenőriztek a pénzügyőrök. A sofőr ugyancsak azt nyilatkozta, hogy nem visz magával bejelenteni való árut, azonban a pénzügyőrök félreállították, hogy átvizsgálhassák a vezetőfülkét. Gyanújuk beigazolódott, hiszen a jármű gyári rekeszeiből, valamint a fülkében található mikrohullámú sütőből összesen 95 doboz különböző – Lucky Strike, Camel – márkájú adózatlan cigarettát pakoltak ki.

navigate_before
navigate_next

A NAV felvételei

Hamarosan egy bosnyák autó szigorított ellenőrzése hozott eredményt. Annak ellenére, hogy a járművet vezető szerb férfi nem jelentett be vámköteles árut, a pénzügyőrök összesen 130 doboz – Wall Street márkájú – adózatlan cigarettát pakoltak ki a gépkocsi első és hátsó ülései alól és a könyöklőből.

Fennakadt a pénzügyőrök rostáján az a finn rendszámú személyautó is, amelynek a hátsó ülése előtti gyári tárolóból, valamint a sofőr csomagjaiból összesen 13 kilogramm adózatlan fogyasztási dohány és 100 doboz – Gauloises, Esse és Milano márkájú – adózatlan cigaretta került elő.

A NAV munkatársai a 1,5 millió forint értékű – négy ügyet érintő – cigaretta- és dohányszállítmányt lefoglalták, az ügyeket pedig költségvetési csalás