Galéria Színes Térség

A hagyományokat ápolták a Szent Anna Napokon

Az apátfalvi együtteseké volt a színpad a délelőtt folyamán a Szent Anna Napokon. A Borbély András Band mellett a Tini Mazsorett Csoport, a Hagyományőrző Csoport és a Kardos István Néptánc Csoport is színpadra lépett. Este a 3+2 mintegy kétórás koncerttel nyűgözte le az apátfalviakat.

Gajáta Fanni – Apátfalva

A Bíbic Óvoda nagycsoportos gyermekek rajz- és Veréb József festménykiállításával vette kezdetét a szombati Szent Anna-napi programok Apátfalván. A Faluház aulájában kiállított műveket egész nap nagy érdeklődés örvendezte. Szekeres Ferenc polgármester köszöntőjében kiemelte, fontos szerepet kap a kultúra művelése a településen. Hozzátette, ilyenkor a jelent és a jövőt érdekében dolgoznak.

Délelőtt a helyi együtteseké volt a főszerep: a Borbély András Band szépen fújta a nótákat, ugyanis a reggeli ébresztő után a sátorban is mintegy 40 perces koncerttel készültek. Hozzájuk csatlakoztak a mazsorettesek is. Fellépett a Hagyományőrző Csoport, a Kardos István Néptánc Csoport, a helyi ifjúsági citerazenekar és a Pódium Színpad is.

Eközben kézműves foglalkozások zajlottak a Templom utcában, a rendőrség melletti parkban ugárlóvár és vizes foci várta a gyerekeket. Délután a díszpolgárok sírjait koszorúzták meg, majd később a Megyejáró Fesztivál jóvoltából cseh, észt és lengyel csoportok kápráztatták el az érdeklődőket.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Este mintegy kétórás koncerttel készült a 3+2 zenekar. A saját dalaik mellett Eddától és Ismerősök Arcoktól is játszottak remekműveket. Az utcabálban a Nówé Band működött közre.