Kék hírek Térség

Ásóval agyabugyálta el az ágyban fekvő férfit egy nő

A Szegedi Járásbíróság 30 napra elrendelte annak a nőnek az előzetes letartóztatását, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt csütörtökön vett őrizetbe a rendőrség.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy idén július hó 19. napján hajnal három óra körüli időpontban egy hódmezővásárhelyi ingatlanban – amelyben szívességi alapon tartózkodott – előzetes szóváltást követően az ágyában fekvő sértett fejét és felső testét egy fanyelű ásóval több alkalommal megütötte, amelynek következtében a sértett arc- és agykoponyáján 8 napon túl gyógyuló csonttörések és életveszélyes koponyaűri vérzés keletkezett.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt megvalósítani látszó, rendezetlen életkörülmények között élő, a helyszínt elhagyó és ismeretlen helyre távozó gyanúsított esetében – akinek felkutatása és elfogása érdekében elfogatóparancsot kellett kibocsátani – megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne.

Ezen kívül figyelemmel arra, hogy az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekményt a gyanúsított vele közös ingatlanban élő sértett sérelmére látszik elkövetni, megalapozottan lehet tartani attól is, hogy a sértettel történő összebeszélés útján a bizonyítási eljárás megnehezítésére, meghiúsítására törekedne, továbbá vonatkozásában a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Mindezek alapján az elsőfokú bíróság álláspontja szerint az előzetes letartóztatás céljai enyhébb kényszerintézkedéssel nem érhetőek el, így a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelése mindenképpen indokolt.

A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, a gyanúsított védőjének három napja van a fellebbezés bejelentésére, így a végzés nem emelkedett jogerőre.