Első alkalommal szerveztek régészeti tábort a József Attila Városi Múzeumban. A gyerekek nemcsak kis régészeknek érezhették magukat, hanem egy-egy kort is megismerhettek a hét folyamán. Ma az ókori Romát fedezhették fel a táborozók.

Gajáta Fanni – Makó

Nagy legionáriusokká válhattak a kicsik is a József Attila Városi Múzeum régészeti táborában. A lányok az ókori római hölgyek által viselt ruhákba bújhattak, illetve korabeli karkötőket is készítettek. Kusz Kiara is ügyeskedett az ékszerek készítésével. A 11 éves kislány elárulta, nagyon szereti a kézműves foglalkozásokat, így ez a feladat is tetszett neki.

– Tegnap búzát és kölest őrültünk, az is érdekes volt. Ezt a lisztet majd haza lehet vinni. Most gyöngyfűzéssel készítettem karkötőt – mesélte Kiara, aki idén már több táborban is volt: batik-, rajz- és honismereti táboron is részt vett.

Csengeriné Szabó Éva, a múzeum régésze elmondta, a tábor tematikusan telik. Elsőként a régészek életével ismerkedhettek meg, és aki kitartó volt, a homokozóban akár csontvázra is bukkanhatott. Kedden az őskort vettek górcső alá. A hét további részében a Honfoglalással foglalkoznak majd a gyerekek, illetve Hódmezővásárhelyre is elutaznak majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest