Galéria Színes Térség

Jól telik az Apátfalvi Ifjúsági Klub tábora

Már javában zajlik az Apátfalvi Ifjúsági Klub által szervezett nyári tábor a Szigetházban. Idén is sokan jelentkeztek a szünidei foglalkozásra, azonban huszonöt gyerek táborozhat július 17. és 21. között.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Társasjátékozni és kreatívkodni is lehet a Szigetházban az Apátfalvi Ifjúsági Klub áltat szervezett táborban. A gyerekek már januárban is érdeklődtek a táborról, így alig várták, hogy a fiatalok lebonyolítsák ezt a szünidei foglalkozást. Mint megtudtuk, idén 25 gyerkőc vehet részt a táborban.

– Tavaly nagyon ismeretlen volt ez a dolog nekünk, de megbirkóztunk vele. Mivel már januárban érdeklődtek a táborról, nem volt kérdés, hogy megszervezzük-e. Idén sokkal többen jöttek el, pedig sokaknak azt kellett mondanunk, hogy sajnos már betelt a létszámunk – fogalmazott Antal Eszter, az AIK tagja.

Nem unatkoznak a gyerekek, ugyanis első nap Apátfalvát fedezhették fel, második nap Farkas Éva Erzsébetnek köszönhetően a Gru harmadik részét nézhették meg a moziban a táborozók. Ma Jánosi Szabolcs atya által a templomról tudhattak meg többet, s még a harangnál is jártak. Ez Rovo Ivettnek is nagyon tetszett.

– Már tavaly is voltam és ezért idén is jelentkeztem a táborra. Akkor is jó volt, ugyanis mentünk moziba, vízibombáztunk és akadályversenyünk is volt. A Grut szeretem, így örültem, hogy ezt néztük meg – árulta el a 7 éves kislány, aki a tábor után nagymamájánál tölti az időt. – Barackot szedünk, és abból készítünk finomságokat.

navigate_before
navigate_next

Csütörtökön Ópusztaszerre utaznak a gyerekek az apátfalvi önkormányzatnak köszönhetően. A zárónap már lazább lesz: sütni-főzni fognak a táborozók és a fiatalok, majd délután egy olyan bulit szerveznek, amelyen a szülők is részt vehetnek.