Hírek Makó Színes

Sógyurmából készültek a Minyonok

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja már a második táborát bonyolítja le a nyár folyamán. Ezen a héten különböző, tematikus napokat szerveztek. Ma a Minyonokról szólt minden.

Gajáta Fanni – Makó

Sógyurmából készítettek a gyerekek Minyonokat, vagy épp a kis sárga lények kedvenc gyümölcsét, a banánt. A nagy sikerű rajzfilm sok gyermek kedvence, így nem is véletlen, hogy a mai nap minden erről szól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportjának táborában.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A máltaisok foglalkozása reggel 8 órától délután 4-ig tart. Délelőtt főleg kézműveskedéssel telik, ahogy kedden is: ezért is készültek a kis sárga Minyonok sógyurmából és konzervdobozokból. Délután a Makói Moziban pedig a Gru 3. részét nézik meg a táborozók.

Mészáros Barnabás már visszatérő táborozó, ugyanis már harmadik alkalommal vesz részt ezen a foglalkozáson. A kisfiú idén már volt focitáborban is.

– Pénteken majd megyünk Körös-Torokra és ma moziba megnézzük a Gru 3. részét. Szerintem mindig jó programok vannak – árulta el a kisfiú. – Idáig jól telik a nyaram: voltunk Szegeden és jöttek ismerősök Budapestről. Nem unatkozok.

A táborozók tegnap rendvédelmi napon vehettek részt: a makói rendőrkapitányságon, tűzoltóságnál és mentősöknél jártak. Holnap sportnap alkalmából a Kalandpartra látogatnak el. Csütörtökön a kreatív foglalkozás mellett média nap is lesz, majd pénteken Csongrádon kirándulnak a gyerekek.