Kék hírek

Hét autó akadt fent az ellenőrzéseken a határokon

A magyar rendőrök összesen hét körözött gépkocsit foglaltak le a hétvégén a határátkelőhelyeken.

MH-CSMRFK

Három körözött autót foglaltak le a rendőrök Röszkénél. Először, 2017. július 14-én, egy osztrák honosságú Toyotát, amivel egy szerb állampolgárságú férfi jelentkezett kilépésre a határátkelőhelyen.

Egy nappal később, egy bolgár sofőr által vezetett Toyotát, július 16-án pedig egy nagy értékű, Mercedes típusú gépkocsit foglaltak le a rendőrök. Az első személyautót az osztrák, míg utóbbi két járművet a német hatóságok körözték.

Július 17-én egy Volkswagen szerb sofőrje akarta az országot elhagyni az Ásotthalom Közúti Határátkelőhelyen. Az adattári ellenőrzés megállapította, hogy a gépkocsit Németország körözi.

Nagylaknál jelentkezett kilépésre 16-án egy török, valamint egy szerb férfi, akik mindketten nagy értékű Mercedeseket vezettek. A rendőrök alapos ellenőrzés alá vonták a személyautókat, amelyekről kiderült, hogy azokat a német hatóságok keresik.

A Kiszombor Közúti Határátkelőhelyen július 16-án, egy román állampolgárságú férfi által vezetett francia Citroenről állapították meg, hogy az szerepel a Schengeni Információs Rendszerben.
A magyar rendőrök a megyében szolgálatot teljesítő Frontex vendégtiszt közreműködésével a járműveket lefoglalták.