Hírek Kék hírek Ország-világ

Erős volt a forgalom a megyei határátkelőknél

Csaknem 212 ezer utazó használta hétvégén a Röszke és a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyet.

MH-CSMRFK

Röszkén, a hétvégén regisztrált ki- illetve belépők száma meghaladta a 110 ezret, emellett 28 ezer járművet ellenőriztek a határrendészek. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az átkelőhelyet teljes kapacitáson működtette.

Megnövekedett forgalmat bonyolított a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhely, ahol az utasok száma elérte a 102 ezret, akik csaknem 28 ezer járművel érkeztek az átkelőhöz.

A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások megkezdték szabadságukat. A hatóság mindent megtett annak érdekében, hogy a határátlépés minél gördülékenyebben történjen. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve felkészült arra, hogy a csúcsforgalom idején a két határátkelőhely teljes kapacitáson működjön.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt.