Makó Színes

Facebook trollokkal hadakoznak a makói képviselők

Kiakadtak a makói képviselő-testület polgármesteri többségének tagjai a Facebook kommentelői őket becsmérlő, gúnyoló bejegyzései miatt. A június végi testületi ülésen többen is szóvá tették ezt.

Korom András – Makó

Szemlátomást nem tudják túltenni magukat a makói képviselők, illetve a város vezetése, hogy az és azt mond róluk aki és amit akar és már nem csak a piacon. Manapság még az idősek is rácuppantak a legnagyobb közösségi portálra, s véleményüket kommentekben adják közre. Ezekben néhányan – okkal vagy ok nélkül – gyakran meglehetősen trágár szavakat használnak. Aki a köz elé áll – s tipikusan ilyen a politikusi pálya – az számíthat rá, hogy céltáblává válik.

A legutóbbi testületi ülésen Farkas Éva Erzsébet akadt ki azon, hogy – mint mondta – több kritika érte a városháza innovációs irodája és a városgazdálkodás munkatársait. A polgármester visszautasította ezeket, mondván „a hivatal nem politikai hadszíntér, hanem olyan szakemberek dolgoznak ott, akik minden nap azért tesznek, hogy Makó élhető város legyen.” Hozzátette: méltatlannak tartja, hogy ezeket a kollégákat – akár helyesírásuk miatt – bírálat érje.

Kovács Sándor (Fidesz-KDNP) képviselő szerint olyanok bírálják a városvezetést, „akiknek, lehet, hogy 3 év munkaviszonyuk sincs”. Elmondta: olyan vád is érte a városvezetést, hogy a makói vállalkozók nem helyi embereket foglalkoztatnak a járdaépítéseknél. – Ez azért van, mert a makói vállalkozók alig-alig kapnak olyan embereket Makón, akik dolgozni akarnak – tette hozzá. Hogy kik azok, akiknek lehet, hogy 3 év munkaviszonyuk sincs, azt azonban nem mondta ki.

Két bejegyzés, a kevésbé trágárok közül.

– Vannak olyan személyek, akik sorozatban tesznek több ügyben is olyan bejegyzéseket, melyek meglehetősen sértőn minősítik a várost és a képviselőket – mondta portálunknak Kovács Sándor, amikor rákérdeztünk, hogy ki(k)re gondolt konkrétan. Nem nevezte meg pontosan a kommentálót, elkerülendő egy személyiségi jogi pert, de elmondta, hogy a valós Facebook profilok mellett olyanok is megteszik ezt, akik kamu képpel nyitott hamis profil mögé bújnak.

Képviselőtársa Kádár József (Fidesz-KDNP) is ugyanarra a (néhány) emberre gondolhatott, viszen a testületi ülésen egyenesen azt kérdezte: „miért lehetséges, hogy olyan emberek bírálnak bennünket, akiknek lehet, hogy egy perc bejelentett munkaviszonyuk sem volt? Kikérem magamnak, hogy ilyen dolgokkal bíráljanak bennünket!”.

Török Miklós (DK) képviselő némileg megvédte a kommentelőket, mondván szerinte a hivatal működése elleni támadást intézők vagy a politikamentesség vagy a szakértelem hiánya miatt támadhatták a dolgozókat. – Mióta Önök hatalomra kerültek, számos köztiszteletben álló hivatali dolgozótól búcsúztak el! – címezte mondandóját a városvezetésnek és az őket támogató képviselőknek. Hogy kik támadták a hivatalt, persze ő sem nevezte meg.

Az, hogy kereszttűzben vannak a képviselők vagy a városvezetés, Farkas Éva Erzsébet a legutóbbi honvédi fórumán személyesen is megtapasztalhatta. Azon ugyanis hosszú percekig alig bírt megszólalni amiatt, hogy a városrészben lakók szemtől-szembe hosszasan kérték rajta számon az utcák, járdák állapotát és az elmaradt fejlesztéseket is.

One Response

  1. Aki felköti a kolompot az kolompoljon.A kritikát pedig el kell viselni.Legalább tudni fogják min szükséges javítani

Comments are closed.